FNCS šampion Andilex želi da napusti Team MCES

Profesionalni igrači su prošlog vikenda podržali pobednika Fortnite Champion Series turnira koji želi da raskine ugovor sa francuskom organizacijom.

  • 0
Foto: leparisien.fr

Heštag #FREEANDILEX se pojavio na Tviteru proteklog vikenda kao podrška vrhunskom Fortnajt talentu na evropskoj sceni. Andilex je trenutno član francuske ekipe Team MCES, sa kojom je postigao rezultate na kojima bi pozavideo svaki kompetitivni Fortnaj igrač. Pridružio se timu novembra 2018. godine pre nego što je postao jedan od najopasnijih igrača na evropskim turnirima.

Iako je prošle godine potpisao novi ugovor sa ekipom, francuski igrač navodno želi da ga tim pusti kao slobodnog igrača. Članovi Fortnajt zajednice su putem Tvitera pokušali da ''motivišu'' organizaciju da donese ovu odluku a pridružili su se i mnoge Fortnajt ličnosti i uspešni profesionalni igrači. Detalji ugovora koji je Andilex potpisao prošlog maja, kada je osvojio svoj prvi FNCS turnir, nisu poznati a francuz je nakon toga završio sedmi na FNCS Invitational turniru.

Deset meseci nakon što je poptisao ugovor, Andilex još nije komentar o #FREEANDILEX pokretu, ali je osnivač i predsednik organizacije imao da podeli nekoliko reči o trenutnoj situaciji. Roman Sombret je izjacio da nisu dobili nikakve ponude za Andija i da su veoma ponosni na njega u kakvog igrača je izrastao za ove dve godine. Naznačio je da se Andilex ne nalazi u zatvoru, samo pod ugovorom.

Stav organizacije definitivno nije čudan. Ugovori su pravno obavezujući sa razlogom. Team MCES nije pokazao nikakave znake da žele da puste Andilex-a, a videćemo da li hešteg metode mogu da pomognu, ali čitav ovaj proces uplitanja socijalnih mreža, i pokušaji da se na silu promene odluke, deluje veoma nezrelo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA