≫ 

Tenzije dostigle vrhunac na Fortnite Champion Series turniru

Profesionlni Fortnajt igrač Paper je odlučio da sinoćnje FNCS finale istočne obale Severne Amerike učini zanimljivijim nego što bi trebalo.

  • 0
Foto: Fortnite Competitive

Varnice su sinoć iskakale sa svih strana na FNCS finalu istočne obale SAD. Od napada na profesionalca Bizzle-a na socijalnim mrežama, bespotrebnih komentara učesnika na igru svojih protivnika pa sve do pretnji nasiljem, nije se moglo videti mnogo profesionalizma.

Najglasniji je bio Paper koji je odlučio da ''otvori dušu'' i optuži grupu igrača da pokušavaju da namerno izbace njegov tim sa turnira. ''Optuži'' je ipak blaga reč za ono šta je on imao na umu.

Ovakve pretnje bez sumnje krše mnoga pravila i to ne samo ona vezana za Fortnajt. Konflikt se zatim preselio na Tviter, gde je Paper nastavio da ređa uvrede na račun tima sastavljenog od Sharkman, Enquz i ferfll-a koji su se borili da se kvalifikuju za isto mesto u finalu šeste sezone kao i Paper. Tvit razjarenog igrača je izbrisan ali je sadržao veoma ozbiljne pretnje, a Paper je poručio protivnicima i da ih udari autobus.

Ovakvo ponašanje je nažalost postalo gotovo standardna praksa u profesionalnom Fortnajtu. Većina igrača se nalazi u tinejdžerskim godinama i vrlo često nemaju filter, ali i Epic Games je u prethodnim situacijama gledao kroz prste. Međutim ne i ovaj put.

Drama je okončana sledećeg dana kada je Paper-ov saigrač Neeqo potvrdio da je Epic Games preduzeo mere protiv tria. Zbog kršenja pravila turnira 8.1.2 koje se odnosi na igrače, administratore događaja, gledaoce i sponzore, tim je izgubio pravo daljeg nastupa na turniru.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA