Fortnajt neće uskoro biti dostupan kineskim igračima

Kineske Fortnite igrače je ovog vikenda dočekala iznenađujuća vest da će se serveri u toj zemlji ugasiti za nekoliko nedelja.

  • 1
Fortnite 2 Printskrin: YouTube/IGN

Na kineskom Fortnite veb-sajtu je objavljen blog koji obaveštava igrače da je ”Fortnite-u u Kini došao kraj”. Registracije novih igrača od danas više nisu moguće, a i sklonjen je i download link sa stranice. Svi oni koji su već registrovani, i koji imaju instaliranu igru će moći da se loginuju na servere u sledeće dve nedelje, ali su developeri potvrdili da će serveri biti ugašeni 15. novembra. Nakon toga više niko neće moći da pristupi igri.

Epic Games i Tencent nisu dodatno objasnili ovu situaciju, a ovim se završava trogodišnji boravak Fortnite-a na kineskoj gejming sceni. Ova najava stiže nekoliko meseci posle odluke kineske vlade da natera developere da ograniči pristup igri korisnicima mlađim od 18 godina van propisanog vremena. Maloletnicima je dozvoljeno da samo od osam do devet uveče igraju igrice, i to petkom, subotom i nedeljom.

Popularni betl rojal je imao drugačiji sistem poslovanja u Kini, i mnogo manje se oslanjao na monetizaciju u igri. Kineski igrači su dobijali i ekskluzivne ajteme, a igrači iz drugih regiona su vrlo radoznali da li će ovi ajtemi sada stići i na njihove servere. Neki od ovih ajtema su Penguin back bling, Insignia back bling i Pointer harvesting tool. U igri se već nalazi stotine različitih skinova, ali prosečan igrač zna da ih nikad ne možete posedovati dovoljno. Sarkastični smo naravno.

Kozmetike i marketing fokusiran na mlade su glavna oruđa kako Fortnite privlači najmlađe gejmere, ali izgleda da deluje, jer fanovi uglavnom jedva čekaju novu seriju skinova. Moramo nažalost da razočaramo skin hijene, jer za sada nije poznato da li će im Epic Games uslušiti molitve.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA