Vreme čitanja: oko 1 min.

Fortnite se ove godine vraća na iOS uređaje, ali samo u pojedinim zemljama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija nažalost nije na ovoj listi.

  • 0
Fortnite 2 Printskrin: YouTube/IGN

Posle godina i godina totalne zabrane, Fortnite se 2024. godine vraća na sve iOS uređaje, ali za sada samo u zemljama Evropske Unije.

Epic Games je danas zvanično objavio da će Fortnite biti dostupan za igru putem nove verzije Epic Games Store prodavnice na iOS-u. Ovaj update stiže tokom ove godine, ali nam Epic još nije dao tačan datum.

Fortnite se vraća na iOS zahvaljujući novom zakonu u Evropi pod nazivom Zakon o digitalnim tržištima (Digital Markets Act), koji, između ostalog, sprečava kompanije kao što su Apple i Google da monopolizuju tržište, čime se ograničava izbor potrošača i poslovanje nezavisnih developera. Ako sagledamo širu sliku, ovaj zakon je veoma važan jer će omogućiti drugim kompanijama da otvore sopstvene app prodavnice.

Zakoni slični Zakonu o digitalnim tržištima takođe bi mogli biti doneti u drugim državama, a zvaničnici u SAD i drugim zemljama takođe se zalažu za svoje verzije ovog zakona. Izvršni direktor Epica Tim Svini podržava uvođenje američke verzije ovog zakona, poznate kao Zakon o otvorenim tržištima aplikacija (Open App Markets Act).

Epic Games je još u avgustu 2020. godine uveo metod direktnog plaćanja u Fortnite na Apple uređajima, koji tehnički ”zaobilazi” obavezan porez u App Store prodavnici koji Apple forsira. Nakon Epic-ovog poteza, Apple je uklonio Fortnite uz App Store-a, otkada bukte veliki legalni sukobi između dve kompanije. Izgleda da se ovim sukobima konačno bliži kraj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA