Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple uzvraća udarac, ponovo blokira povratak Fortnajta u App Store

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borba se nastavlja.

  • 0
fortnite-6-sezona-1 Foto: Epic Games

Apple je danas navodno ugasio Epic Games-ov developer account, koji je ključan za povratak Fortnajta i Epic Games Store prodavnice na iOS uređaje. Ovo je prilično neočekivano pošto je Epic prošlog meseca uspešno povratio svoj developer account.

Epic je izjavio da je Apple ovim potezom ”ozbiljno narušio Zakon o digitalnim tržištima (Digital Markets Act)”, koji, između ostalog, sprečava kompanije da monopolizuju tržište, čime se ograničava izbor potrošača i poslovanje nezavisnih developera. Apple tvrdi da ”ima potpuno pravo” da raskine prethodni dogovor sa Epic-om.

Epic Games je još u avgustu 2020. godine uveo metod direktnog plaćanja u Fortnite na Apple uređajima, koji tehnički ”zaobilazi” obavezan porez u App Store prodavnici koji Apple forsira. Nakon Epic-ovog poteza, Apple je uklonio Fortnite uz App Store-a, otkada bukte veliki legalni sukobi između dve kompanije.

U februaru je delovalo da se ovom ratu konačno bliži kraj, pošto je Epic objavio da se Fortnite ove godine vraća na iOS u zemljama Evropske unije. Sada kada je Apple ponovo uzvratio udarac, čini se da to neće biti slučaj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA