≫ 

Nintendo Switch oborio rekord u prodatim konzolama

Prodaja konzole se u Americi udvostručila za mesec avgust

  • 0
Nintendo, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Japanska konzola ponovo obara rekorde. Broj prodatih jedinica se više nego udvostručio za mesec avgust, u odnosu na prodaju iz istog meseca prošle godine. Prema istraživačkoj grupi NPD, za mesec avgust, konzola je ostvarila najveću prodaju jedne hardverske platforme  u američkoj istoriji. Iako je konzola lansirana pre tri godine, veruje se da je Nintendo zabeležio ovu naglu potražnju zbog izlaska igre Animal Crossing: New Horizons i COVID-19 pandemije.

Rekord koji je konzola postigla je 62 miliona prodatih jedinica na prostoru Amerike. Kompanija je postigla slične rezultate prodaje avgusta 2008. sa Wii konzolom, dve godine nakon njenog izlaska na tržište. Nintendo je takođe imao jedno interesantno dostignuće sa igrom The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Naslov je zauzimao prvu poziciju najprodavanije igre, širom amerike, 42 meseca zaredom, što bi značilo da je ostala relevantna svakog meseca od kad je objavljena 2017.

Neke od najprodavanijih igara na konzoli su Madden NFL 21, UFC 4, Call of Duty: Modern Warfare, Ghost of Tsushima i Animal Crossing; New Horizons. Sem Madden 21 i UFC 4, ostali naslovi su među pet najprodavanijih prošlog meseca.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA