Suning i G2 obezbedili plasman u četvrtfinale League of Legends svetskog šampionata

Da li G2 može ove godine napraviti korak dalje u odnosu na prethodne?

  • 1
LoL Worlds Cup Foto: Michal Konkol/Riot Games

Kao i svake godine nakon prva tri uvodna kola grupne faze LoL Worldsa, kreću dani kada se svaka grupa pojedinačno privodi kraju. Danas je na red došla grupa A u kojoj se nalaze G2, Team Liquid, Machi Esports i Suning.

Pre početka turnira se znalo da su G2 i Suning veliki favoriti u ovoj grupi, ali nikako ne možemo reći da je bilo jednostavno, iako je na startu delovalo da će biti. Team Liquid je nako veoma lošeg starta delovao kao da može da napravi čudo, ali im je ipak bila potrebna pobeda G2-a u poslednjem meču kako bi eventualno obezbedili tajbrejk. Nažalost se to nije dogodilo, pa su završili učešće na trećem mestu sa skorom 3-3.

Dok je Machi Esports uspeo samo jednom da se upiše, G2 i Suning su završili sa skorom od 4 pobede i 4 poaza. To je značilo da će uslediti još jedan tajbrejk duel. Iako je kineska ekipa delovala mnogo bolje tokom celog meča, G2 se nije predao i uspevao je da se vrati iz bezizlaznih situacija. Na kraju, jedna loša timska borba kod zmaja ih je koštala pobede, a Suning je ubrzo okončao ovaj meč koji će ima doneti ''lakšeg'' protivnika u četvrtfinalu.

Sutradan na programu su svi preostali mečevi grupe B, gde će Evropa bodriti Rogue koji će morati da napravi pravo čudo nakon sporijeg starta, gde su zabeležili samo jednu pobedu u tri meča. Damwon je manje-više osigurao plasman u dalju fazu, dok će glavna borba biti između evropske ekipe i JD Gaminga. PSG Talon će morati sutradan da bude besprekoran, inače nemaju šanse da se domognu drugog kruga.

Koga ćete vi bodriti sutradan i u daljem toku turnira?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TruliKruh

    9. oktobar 2020 | 15:39

    Ma kakav G2, ni blizu Koreanskom DAMWON-u i Kineskom TOP ESPORTU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA