≫ 

Top Esports nakon velikog zaostatka savladao Fnatic za plasman u polufinale

Izgleda da 2:0 nije samo u fudbalu najopasniji rezultat

  • 1
Foto: Riot Games/ League of Legends

Iako smo se na trenutak ponadali da će jedna evropska ekipa uspeti da napravi veliko iznenađenje i da se plasira u polufinale League of Legends svetskog prvenstva, Top Esports je ubrzo pokazao zašto je jedan od glavnih favorita za osvajanje celog turnira.

Fnatic je fantastično ušao u ovaj četvrtfinalni duel. Igrali su an vrhunskom nivou i sasvim zasluženo su došli do velike prednosti. Hylissang i Rekkles su odigrali bez greške na botlejnu, a njihovi protivnici nikako nisu uspeval ida pronađu rešenje za ovaj duo. Sjajnim potezima i odličnim timskim borbama, Fnatic dobija prva dva meča i dolazi do ogromne prednosti.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije, više nisu imali snage, a Top Esports se tek zagrejao. Polako je počela da se vidi razlika u kvalitetu, a midlejner i džangler kineske ekipe počinju da nose svoju ekipu na leđima. U jednom veoma brzom meču Top Esports uspeva da smanji prednost Fnatica, ali je još uvek imalo dosta da se igra.

Ako je nekada Fnatic imao šansu da završi ovaj okršaj, to je bila onda ova četvrta partija. Gotovo ceo meč su imali novčanu prednost, ali ih je onda par jeftinih grešaka mnogo koštalo jer su dozvolili Kinezima da se vrate u meč. Jedna loša timska borba značila je kraj ovog meča, a Top Esports je uspeo da izjednači. Tada se već videli da Fnatic više ne može da izdrži pritisak, pa je poslednji i odlučujući meč bio i najkraći, pa je za samo 25 minuta igra Top finalizirao svoj preokret i tako uspeo da se plasira u polufinale gde će se sastati sa Suningom.

Sutra je na programu poslednji četvrtfinalni meč u kojem će se sastati G2 i Gen.G Esports. G2 je poslednja ekipa preostala na ovom turnira koja ne dolazi sa dalekog istoka, te verujem da će imati i veliki broj fanova na svojoj strani. Ko je vaš favorit?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA