≫ 

Postignut dogovor između Cloud9 i G2 Esports o transferu Perkz-a

Ekipa Cloud9 je odrešila kesu i odlučila da isplati 5 miliona dolara za transfer Perkza, G2 Esports timu.

  • 0
cloud9-logo Foto: Cloud9

Severnoamerički sastav, Cloud9, je uspeo da dobije trku za evropsku League of Legends superzvezdu Luku ''Perkz'' Perkovića. Midlejner bi trebao da se priključi timu pre početka 2021 sezone, a ugovor će biti potpisan tek kada krene prelazni rok za slobodne igrače, 16. novembra. Dok LoL profesionalna scena bruji, Perkz se igra sa informacijama na tviteru.

Prošlog meseca, LoL scenu je iznenadila vest da hrvatski profesionalac planira da napusti redove ekipe G2. Mnogi smatraju Perkza jednim od najboljih igrača na kontinentu tako da je razvoj njegove situacije za vreme van sezonskih aktivnosti pratio veliki broj ljubitelja LoL-a. Za igrača su bili zainteresovani mnogi timovi poput Evil Geniuses, TSM, 100 Thieves, Team Vitality i Misfits ali će se LoL veteran priključiti timu svog bivšeg saigrača Jespera ''Zven'' Sveningsena. To znači da će ekipa Cloud9 sada imati dva midlejnera u svom sastavu, tako da verujemo da će se Belgijanac, Jasin ‘Nisqy’ Dinčer, naći na transfer listi.

G2 Esports će morati da odbrani evropsku titulu sledeće sezone bez Perkza, stoga će verovatno morati da pogledaju koji igrači su dostupni na slobodnom tržištu. Perkz je od 2015, sa ekipom G2 Esports osvojio osam evropskih titula, MSI trofej, izabran je za najboljeg rukija 2016. godine, i uvršten je u evropski Allstar sastav četri puta. Kruže glasine da G2 planira da zameni Hrvata igračem njihovih rivala Fnatic-a, Martinom ''Rekkles'' Larsonom, koji je od nedavno slobodan igrač. Svi ostali igrači G2 sastava imaju ugovor do 2022. tako da ne verujemo da ćemo videti još izmena u timu.

Biće ovo zanimljiv prelazni peroid, pogotovo za prave ljubitelje LoL-a. Držite korak sa svim promenama i ispratite sve interesantne transfere sa Telegraf Esports portalom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA