Worlds 2020 šampionat postaje najgledaniji League of Legends turnir svih vremena

Velika manifestacija se održala uprkos pandemiji korona virusa.

  • 0
LoL Worlds Cup

Foto: Michal Konkol/Riot Games

Dok se League of Legends zajednica sprema za sledeću takmičarsku sezonu, Riot je odlučio da nam da mali uvid u jedan od najvećih esports događaja godine - League of Legends Worlds Šampionat.

Kako Riot izveštava, manifestacija je postigla rekordnu gledanost sa više od milijardu sati pregleda. Pored toga, svaki gledalac je u proseku pratio prenos 23,04 miliona minuta.

Veliko finale se smatra za ''najgledaniji League of Legends događaj svih vremena'', sa pikom od 45,95 miliona istovremenih pregleda.

 

Sa trenutnom COVID-19 pandemijom, većina esports turnira je otkazana, odložena, ili prebačena u onlajn format. Međutim, imajući u vidu čitavu situaciju, Riot se ipak pobrinuo da nam pruži najbolje moguće League of Legends iskustvo, na koje smo svi do sada navikli.

Ovogodišnji Worlds šampioni su Korejci DAMWON Gaming, koji su u velikom finalu trijumfovali nad kineskom ekipom Suning. Treće i četvrto mesto je pripalo timovima G2 Esports i Top Esports.

League of Legends Worlds šampionat će se sledeće godine ponovo održati u Kini, a postoje i glasine da će domaćin biti upravo grad Vuhan. Nadamo se da će se do tada esports scena vratiti u normalu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA