Najigraniji League of Legends heroji na profesionalnoj sceni

Da li vas je neko sa ove liste iznenadio?

  • 0
Foto: Riot Games/ League of Legends

League of Legends meta je nešto što se stalno menja, pa tako ništa drugačija situacija nije bila ni ove godine. Ipak, to znači da će stalno menjati heroji postave, pošto uvek postoji njih nekoliko koji su gotovo tokom cele sezone bili dobar izbor, zbog čega mi želimo da vam izdvojimo po jednog najigranijeg heroja sa svake pozicije.

Za razliku od nekih drugih esportova, Riot Games nije dozvolio da njihove najveće lige ispaštaju, te se sve održalo gotovo u istom formatu kao i prethodnih godina i jedini turnir bez kojeg smo ostali bio je MSI. Gledali smo veliki broj vrhunskih mečeva, da bi se sezona kulminirali fantastičnim Worlds turnirom, na kojem je samo publika nedostajala.

Da ne bih previše odužili, najigraniji top lane heroj je Ornn. Ovaj tenk se pokazao kao odličan izbor tokom cele godine, jer je uvek bio siguran opcija. Odličan timski heroj, čiji dobar ulty može kompletno da promeni tok jedne timske borbe. Ornn je bio deo čak 64% Champion Selecta, a tokom cele godine je izabran u 1,909 profesionalnih mečeva, što ga čini ubedljivo najigranijim herojem na svojoj poziciji. Iza njega su se našli Volibear i Sett, što nam bar malo pokazuje da Riot ume da favorizuje nove heroje.

Foto: Riot Games

Što se tiče džungle, nisam siguran da je iko iznenađen što se na prvoj poziciji nalazi Lee Sin. Ovo je heroj koji se nalazi na vrhu mnogih lista od trenutka kada se pojavio u igri još davne 2011. godine. Iako je uvek bio konstantan, ove godine je nadmašio svaku prethodnu, pošto se našao u 1607 profesionalnih mečeva, što je čak 42% svih Champion Select-a. Ispod njega se nalaze Trundle i Graves sa 400 i 600 mečeva manje. Doduše, uspeo je da prođe najlošije od svih najpopularnijih heroja, pošto je pobeđivao u samo 48% mečeva.

Na midu je ipak bila mnogo veća konkurencija, a kao pobednik izašla je Syndra, koja je bila pikovana/banovana u čak 60% mečeva. 1249 mečeva je stavlja na prvo mesto po broju odigranih mečeva na ovoj poziciji, ali 2318 banova je neverovatna brojka koja nam dokazuje koliko je ovo zapravo moćan heroj. Iza nje se nalaze heroji kao što su Azir, Zoe i LeBlanc, pa će biti zanimljivo videti da li će se dominacija Syndre nastaviti i u 2020. godini.

Iako se tek pojavio krajem prošle godine, Aphelios je vrlo brzo postao jedan od najjačih ADC heroja u igri, što je bilo jasno i profesionalnim igračima koji su ga igrali u preko 2000 profesionalnih mečeva. Iako je njegova snaga malo opala do kraja godine, tokom prolećnog dela sezone, Aphelios je bio deo čak 86% ban/pick faza, što je stvarno neverovatan broj. Kako saopštavaju sa gol.gg-a, odakle smo pronašli sve ove informacije, Aphelios je učestvovao u preko 2000 mečeva.

Foto: Riot Games

Heroj koji je kroz godine mogao da ase vidi na raznim pozicijama, ove godine se ustalio kao najbolji support, a to je Nautilus. Na ovoj poziciji se nalazi nekoliko odličnih heroja, kao što su Braum, Thresh i Leona, koji su bili fantastični tokom cele sezone, ali na kraju je ipak Nautilas taj koji ih je savladao. Još jedan fantastični tenk na ovoj listi, kojeg smo mogli da gledamo u čak 2,072 profesionalna meča. Iako je Thresh bio heroj sa većim brojem ukupnih banova/pickova, Nautilusa smo češće gledali, zbog čega se zasluženo nalazi na prvoj poziciji.

Ovo su najigraniji heroji u prethodnoj godini, pa nas zanima da li se slažete da su ovo bili najbolji izbori u prethodnim mesecima ili su možda i profesionalci napravili par grešaka, zbog kojih su zanemarili nekoliko odličnih opcija?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA