≫ 

Kompanija za kripto valute FTX postaje jedan od sponzora severnoameričke League of Legends lige

FTX kompanija biće sedam godina deo tima sponzora koji prate LCS turnire.

  • 0
Foto: LCS Official

Pre par meseci smo objavili vest da je TSM postao prva League of Legends ekipa koju će sponzorisati neka kompanija koja se bavi kripto valutama. Vlasnicima organizacije je ovo delovalo kao dobra ideja, ali LCS čelnici nisu bili baš oduševljeni. TSM se preimenovao na društvenim mrežama, ali LCS nije dozvolio ovakav potez u zvaničnoj League of Legends ligi Severne Amerike.

Riot Games je upravo sa istom kompanijom potpisao sedmogodišnji ugovor o sponzorstu, ali šta je zapravo razlika u ovim poslovnim poduhvatima? Mali, ali bitan detalj je da će Riot moći da odstrani FTX logo u zemljama gde su kriptovalute i njihova razmena striktno regulisana, ili ograničena, dok TSM nije baš mogao tako lako da skine oznake sa dresova kada se to zahtevalo.

FTX kompanija će sponzorisati nekoliko LCS segmenata kao što su grafike, prikaz igrača koji su najviše napredovali, grafikone koliko su timovi zlata osvojili u meču i druge statistike. Kompanija veoma agresivno se širi na različita tržišta, a skoro su postali i glavni sponzor dvorane u kojoj klub Majami Hit igra košarkaške utakmice. Među akcionarima ove firme nalaze se čuvena NFL zvezda Tom Brejdi i supermodel Žizel Bundhen. Logo kompanije možemo i da vidimo na dresovima sudija u MLB-u.

Pored FTX-a, nekoliko kripto kompanija je ušlo u esports. Coinbase je jedna od ovih kompanija i potpisali su ugovor sa Evil Geniuses organizacijom. Kripto kompanije se i dalje nalaze u kategoriji ograničenog sponzorstva zajedno sa kockanjem i klađenjem, fantazi sportovima i esportovima, oružjem, duvanskim proizvodima, pornografijom, žestokim pićima, ali je pivo za sada dozvoljeno.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA