Želimo žene u esportu: League of Legends organizuje promotivni turnir za gejmerke

Riot Games, kompanija koja nam je donela League of Legends, najavila je novi LCS Game Changers turnir, jednonedeljno takmičenje za talentovane ženske LoL igrače.

  • 0
league-of-legends-lol-ahri Foto: Riot Games

Od svog nastanka pa do danas, esports je bio pretežno muška ''disciplina''. Tokom godina imali smo priliku da vidimo nekoliko ženskih esports ekipa, u LoL-u i CS:GO-u na primer, a prošle godine se pojavio i jedan miks Valorant tim. Međutim, ako pogledamo globalnu scenu, činjenica je da žene nisu dovoljno zastupljene u esportu.

Riot zato organizuje LCS Game Changers League of Legends turnir za mlade i talentovane ženske igrače, sa ciljem da stvori ''raznovrsniji i inkluzivniji esports ekosistem''.

Uz pomoć profesionalnih i amaterskih timova, Riot će izabrati 10 najboljih ženskih League of Legends igrača, koji će biti uključeni u ekskluzivni trening program. Cilj ovog programa jeste da promoviše njihov talenat i uvede ih u svet profesionalnog LoL-a.

Igrači će biti izabrani 3. septembra, dok će sam turnir početi 27. septembra. Riot je dodao da prenos turnira neće biti organizovan, jer želi da ispoštuje privatnost igrača.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA