Milionsko svetsko prvenstvo u LoL-u će se ove godine održati u Evropi

Globalni esports direktor Riot Games-a je zvanično potvrdio da je 2021 League of Legends Worlds šampionat premešten iz Kine u Evropu.

  • 0
worlds-2021-lol-evropa Foto: Riot Games

Riot još uvek nije spreman da otkrije tačnu lokaciju turnira, ali za sada znamo da će kompanija ciljati na ”najpristupačnije mesto za većinu ekipa i njihove najbolje igrače”.

”Sa delta sojem korona virusa, sve teže i teže izlazimo na kraj sa restrikcijama putovanja i smeštaja igrača, organizatora i produkcijskih timova”. izjavio je Nidhem. ”Situacija je toliko izmakla kontroli da više ne možemo da garantujemo da će svi igrači ove godine uspeti da stignu na Worlds. Zbog toga smo odlučili da celu manifestaciju premestimo u Evropu”.

Kompanija je poručila zajednici da će dodatne informacije o takmičenju i tačne lokacije otkriti u narednih nekoliko nedelja.

Worlds je ove godine trebalo da se održi u nekoliko kineskih gradova, u zavisnosti od faze takmičenja – Šangaju, Ćingdaou, Vuhanu, Čengduu i Šendženu. Samo finale je bilo zakazano za 6. novembar u Universiade Sports Centre stadionu u Šendženu, sa kapacitetom od 60,000 sedišta.

Worlds se u Kini pod normalnim okolnostima poslednji put održao 2017. godine, i to u Vuhanu, Guangdžou, i Šangaju, dok se veliko finale odigralo u Šangaju. Worlds se u Evropi poslednju put održao 2019. godine, i to u Španiji, Nemačkoj i Francuskoj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA