Najopasniji midlejneri na ovogodišnjem Worlds turniru

Midlejneri su oduvek bili jedni od najpopularnijih igrača u svetu moba, a ovo su neki od najatraktivnijih virtuoza koji će se takmičiti na Worlds 2021 šampionatu.

  • 0

Foto: LoL Esports

Mnogi legendarni igrači su izgradili karijeru i postali svetske zvezde igrajući na ovoj poziciji. Zahvaljujući njihovoj mehaničkoj spretnosti i liderskim sposobnostima, na predstojećem Worlds turniru će biti mnogo talentovanih igrača iz celog sveta. Od legendarnih veterana do eksplozivnih mladih zvezda, prošlost i budućnost će se sudariti na najočekivanijem League of Legends događaju ove godine.

Sprema se pravi vatromet u Rejkjaviku od 5. oktobra, a uspeh mnogih timova će upravo zavisiti od performansi njihovih midlejnera. Zato ćemo izlistati neke od po nama najopasnijih ubica sa srednjeg lejna.

Doinb – FunPlus Phoenix

Foto: FPX Esports

Doinb se predstavio globalnoj League of Legends sceni kao jedan od najfleksibilnijih igrača na svojoj poziciji, a dokaz za to su njegove legendarne partije sa Nautilusom, Renektonom i Sionom. Organizaciji je 2019. godine doneo prvi LPL trofej na letnjem turniru, a nekoliko meseci kasnije su osvojili i prestižni Worlds 2019.

FPX midlejner je ove sezone postao još smrtonosnijii i skupio 40 ubistava više i imao pet smrti manje nego pre dve godine. Postao je i letnji MVP grupne faze, a ako FPX planira da konkuriše za ovogodišnji svetski trofej, Doinb mora da igra na najvišem nivou.

ShowMaker – DAMWON Gaming

Foto: Riot Games/Worlds 2020

Iz Koreje dolaze neki od najboljih midlejnera svih vremena, a u protekle tri godine ShowMaker je postao glavno lice ovog regiona. Iako ima samo 21 godinu, osvajač je tri uzastopne regionalne lige a na ovogodišnjem Worlds turniru ima priliku da postane jedan od retkih igrača koji su osvojili ovo takmičenje više od jednom.

Tokom letnje sezone igrao je čak 18 različitih šampiona na midlejnu, a bio je i MVP LCK Summer 2021 finala koje je DAMWON igrao protiv T1. Da li će ove godine uspeti zajedno sa svojim timom da uđe u League of Legends istoriju?

Chovy – Hanwha Life Esports

Foto: Riot Games

Chovy nije imao mnogo sreće sa timovima u svojoj LoL karijeri, ali i pored manjka trofeja, uspeo je da održi status jednog od najboljih igrača LCK lige. Hanwha Life Esports možda nije uspeo da se plasira u LCK playoff letnje sezone, ali midlejner je uspeo da nosi tim do regionalnog finala i donese im mesto na Worlds-u.

Korejac je glavni faktor zašto se ekipa nalazi u dobroj formi, a prema LCK statistikama on je treći midlejner po ubistvima, najaktivniji u early game-u i drugi po nanetom damage-u. Hanwha Life Esports nema velika očekivanja tako da se može desiti da im uloga autsajdera pomogne da dođu daleko.

Scout – EDward Gaming

Foto: EDward Gaming

Scout igra za EDward Gaming već pet godina, a iako nije osvojio mnogo sa ekipom, ovogodišnje LPL finale je možda bilo najbolji pokazatelj koliko Scout znači timu. EDward Gaming je pobedio favorizovani FPX, a njihov midlejner je nadigrao Doinb-a u tri od četiri meča u finalnoj seriji.

Scout je ove godine postao i kineksi državljanin, a kroz par nedelja saznaćemo da li može da odvede tim dalje od četvrtfinala Worlds 2021 turnira.

Humanoid – MAD Lions

Foto: MAD Lions

Kada pričamo o najboljim midlejnerima sa Zapada, onda igrač MAD Lions-a Marek ”Humanoid” Brazda mora da bude deo konverzacije. On je jedan od glavnih razloga zašto se ekipa uzdigla u elitni nivo, iako je midlejner koji najviše voli da umire u LEC mečevima. Međutim, on takođe ima i najbolje statistike u ranim fazama igre i najviše damage-a nanosi protivnicima od midlejnera iz njegovog regiona.

Najbolji evropski tim je najteže dobiti tokom timskih tuča, a Humanoid-ova agresija u tim momentima je nešto što je često pravilo razliku. MAD Lions-ima je falila samo jedna partija da izbace DAMWON Gaming sa MSI 2021 turnira, a ekipa je itekako spremna da popravi utisak sa Worlds 2020 takmičenja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA