G2 Esports menja tri zvezde iz League of Legends sastava

G2 Esports ove godine propušta Worlds turnir, a rukovodstvo organizacije je odlučilo da napravi ozbiljne izmene kako bi sledeće sezone vratili organizaciju u League of Legends vrh.

  • 0
g2-esports-logo1 Foto: G2 Esports

Vlasnik ekipe G2 Karlos ”Ocelote” Rodriguez je objavio novi video na socijalnim mrežama u kojima objašnjava planove da trejduje tri League of Legends zvezde iz svog tima, a organizaciju će napustiti i glavni trener, statističar i drugo pomoćno osoblje. Na klupu će se preseliti Wunder, Mikyx i Rekkles, a organizacija će od danas razmatrati trejd ponude od drugih ekipa.

Ova sezona je bila veliko razočarenje za G2, jer ekipa neće biti deo Worlds 2021 turnira koji nisu propustili od 2016. godine. Tim nije ni impresionirao na LEC Split-ovima. Bili su treći na LEC Spring-u, a četvrti na LEC Summer-u. Možda solidni rezultati za mladu organizaciju, ali G2 Esports je uložio ogroman novac u League of Legends sastav, a i nalaze se u top 10 esports organizacija na svetu po proceni vrednosti.

Mišljena zajednice su podeljena. Neki misle da je ovo previše drastičan potez (pogotovo jer se Rekkles relativno skoro pridružio ekipi), a drugi da je donesena prava odluka. Od kako je organizacija stupila na esports scenu ne možemo da kažemo da su strateški i taktički potkovani, i uglavnom privlače nove igrače velikim količinama novca. Pare ne garantuju uspeh, tako da možemo da primetimo da G2 polako počinje da zaustaje u raznim esportovima kako vreme ide. Vreme će pokazati da li će G2 Esports sazreti i uspeti da bude konstantan favorit u budućim League of Legends sezonama. Za sada šef Karlos je raspoložen samo za ”obnovu, obnovu i obnovu”.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA