Zaoštravanje odnosa između vlasnika i igrača League of Legends ekipe

DAMWON Gaming je ovog vikenda objasnio LEC šampionima, MAD Lions, na kom nivou moraju da budu da bi se našli u polufinalu turnira, a izgleda da je poraz najviše pogodio vlasnika evropskog tima, koji je na socijalnim mrežama kritikovao igru njegovog AD kerija.

  • 0
Foto: MAD Lions

MAD Lions je eliminisan ovog vikenda sa League of Legends Svetskog šampionata, a uzavrele emocije su naterale vlasnika ekipe Luis Migel ”Revenant” Amor Velardea da objavi tvit o učinku njegovog tima i kritikuje igru njegovog AD keri igrača, Carzzy-a. Tvit je u međuvremenu obrisan, a vlasnik je prokomentarisao da mu je žao igrača koji nose tim (Elyoya i Kaiser) na svojim leđima. Revenant takođe ne veruje da je Carzzy u dovoljno dobroj formi, i pre bi na njegovoj poziciji igrao Flakked-a, iako ne može da utiče na odluke vezane za startnu postavu.

Mislili ste da možete da komentarišete tim koji posedujete na internetu? E pa to je jedno veliko no no. Reakcije vlasnika nisu profesionalne, i iskusniji ljudi gledaju da se ovakve priče vode iza zatvorenih vrata, ali još čudnija je reakcija LoL zajednice koja je revoltirana iz nekog razloga rečima vlasnika. Mnogi LoL komentatori i ličnosti su našli vremena da napišu koliko su razočarani Revenant-om, i pružili podršku Carzzy-u. Razočarani je blaga reč, jer je Revenant-ov Tviter nalog postao pravo minsko polje detinjastih komentara i vulgarnosti, iako vlasnik nije uputio ni jednu oštru reč. Sreća pa su tu zvanični komentatori da zauzmu ulogu svetaca i smire situaciju. Ma šalim se, i oni stižu sa ”rajskim” komentarima.

Kao šlag na tortu je došao i komentar Carzzy-a, koji je pokušao da bude svetla tačka u ovoj prenaduvanoj drami, ali ipak nije mogao da se suzdrži od pasivne agresije. Carzzy je pre mesec dana odlučio da ne produži ugovor sa ekipom MAD Lions i proveri kakve su mu opcije kao slobodnom igraču. Njegov ovogodišnji ugovor se završava 15. novembra, a nakon ove situacije, velika je verovatnoća da ga nećemo videti u timu naredne sezone.

Ovo je primer koliko lako se drama brzo stvara na League of Legends sceni, i koliko profesionalizma nedostaje i na strani organizatora i na strani igrača. Dok menadžeri i treneri iz tradicionalnih sportova mogu da javno daju komentare (mada se retko odlučuju) o igračima, na LoL sceni ”cancel culture” je uvek spreman da vam zagorča život zaslužili to ili ne. Takmičarska scena ne može da funkcioniše bez kritika i nikakav napredak se ne može desiti ako tapšete porazima. Možda dodatno sazrevanje donese zapadnim ekipama i neki plasman u buduća polufinala Worldsa, jer ih azijske ekipe na ovogodišnjem turniru lako rešavaju? Organizacija je čak morala i da postavi zvanični komentar na ovu situaciju.

Bitnija današnja vest od ove predstave je da je 2,293,140 ljubitelja League of Legends-a gledalo seriju između DAMWON Gaming i MAD Lions, što je i najveći broj gledalaca na ovogodišnjem turniru, a nadamo se da će brojke samo nastaviti da rastu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA