Esports organizacija formirala ženski League of Legends tim

Ekipa Nigma Galaxy Racer je potpisala još jedan ženski esports tim koji će se takmičiti na Riot-ovim događajima.

  • 0
Foto: Nigma Galaxy

Nigma Galaxy Racer ulazi u League of Legends sa njihovim prvim ženskim moba timom. Organizacija je još ranije potpisala ženski Valorant tim koji je se trenutno takimiči u FSL Valorant Circuit-u. Valorant ekipa je završila i na četvrtom mestu u Game Changers SEA FSL Elite turniru, a videćemo da li će i novi League of Legends sastav imati dobar start na profesionalnoj sceni. Ekipa je stacionirana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tako da nije poznato u kojoj regiji će se takmičiti. Ono što sigurno znamo je da će učestvovati na La Coupe Feminine 2021 turniru.

Ženski timovi do sada nisu imali sreće u profesionalnim LoL krugovima. Ruska organizacija je 2019. godine kreirala tim Vaevictis Esports koji se takmičio u regionaloj LPL ligi, i nisu uspeli da dobiju jedan meč u dva splita. Nadamo se da će Nigma Galaxy Racer devojke imati više sreće i znanja, i radujemo se danu kada ćemo videti ženske i muške timove u jednoj ligi. Umeće u esports igrama dolazi iz glave, i mislimo da se polovi mogu takmičiti jedni protiv drugih u ovim disciplinama bez problema.

Mnogi objektivni esports novinari i obožavaoci smatraju da verovatno nikada nećemo videti mešanje timova, već da će se devojke individualno priključivati League of Legends organizacijama ako su dovoljno dobre. Da li vi mislite da je esports idealan poligon za jednakost polova, i da li mislite da ćemo uskoro videti ženske timove u regionalnim LoL ligama? Novi Nigma Galaxy Racer sastav možete pogledati u nastavku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA