Kina slavila novog Worlds šampiona do kasno u noć

Kina je do gluvog doba slavila pobedu EDward Gaming-a u finalu Worlds šampionata.

  • 0
lol worlds Foto: Riot Games

EDward Gaming je autsajder iz Šangaja koji je uspeo da u finalu Worlds-a iznenadi prošlogodišnje šampione DAMWON Gaming, a prenos iz Rejkjavika je privukao ogromnu pažnju u Kini. Veruje se da u Kini postoji oko 400 miliona esports navijača, a na socijalnim medijima su objavljeni snimci koji prikazuju gomile ljudi koji su ispunili tržne centre i trgove kako bi gledali finalne mečeve.

Kako se finalna serija približavala kraju, slavlje je izbilo u kasnim jutarnjim satima u kineskim studentskim domovima. Jako malo globalnih fanova je verovalo da će EDward Gaming pobediti u finalnom meču, a po reakcijama kineskih navijača izgleda da su i oni sumnjali u svog predstavnika. Ipak, znali su to da pošteno proslave uz zastave, muziku, spontana okupljanja i navijačke pesme.

Proslave povodom uspeha na sportskim događajima su dobile novog konkurenta, a budućnost je svetla za esports jer sve više generacija prati i uživa da gleda takmičenja i turnire na kojima se okupljaju najbolji profesionalni igrači planete. Finalni meč je pratilo preko četiri miliona gledalaca. U nastavku pogledajte kako je kineska omladina proslavila novog League of Legends svetskog šampiona.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA