Hakeri ucenili Riot, traže otkup od 10 miliona dolara

Kako prenosi Motherboard, hakeri koji su 17. januara ukrali League of Legends source kod su od Riota tražili otkup od 10 miliona dolara.

  • 0
haker, hakovanje Pixabay.com

Zahtev je uručen putem emaila, gde su hakeri zapretili da će javno prikazati sve ukradene podatke ukoliko Riot ne pristane da plati otkup. Uprkos tome, Riot je izjavio da ”nema nameru da plati predloženu sumu”.

Hakeri su istom mailu naveli dokaz o krađi podataka, prikazavši i poruke iz grupnog Telegram chata preko koga Riot navodno komunicira.

U listi ukradenih podataka hakeri su naveli source kod Riotovog anti-cheat softvera i ceo kod za League of Legends i Teamfight Tacticts. U slučaju da Riot plati otkup, hakeri su obećali da će ukloniti sve ukradene podatke sa svojih servera, uz garanciju da ovi podaci nikada neće biti pušteni u javnost.

”Ne želimo da narušimo vašu reputaciju ili da uznemirimo javnost. Naša jedina motivacija je novac”, navodi se u pismu, pre nego što je Riotu dat rok od 12 sati, koji je u ovom trenutku već istekao.

Iako se Riot vrlo često diči svojim ”bezbednosnim sistemima”, hakeri su istakli da su ”izuzetno lako” uspeli da pristupe svim podacima.

Pismo u celosti možete pročitati ovde.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA