Vreme čitanja: oko 1 min.

LoL na aparatima: Gledanost u globalu drastično opala!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Popularnost profesionalne LoL scene opada iz godine u godinu.

  • 0
league of legends worlds Foto: Riot Games

Gledanost finala League of Legends EMEA šampionata (LEC) između G2 Esportsa i Fnatica dostigla je pik od 654.942 pregleda. Prema statistikama sa stranice Esports Charts, ovo je bio najgledaniji LEC događaj u 2023. godini. To nije sve, jer je finale ove sezone takođe imalo najveću prosečnu gledanost – završnicu lige je u proseku ispratilo 244.547 navijača.

Međutim, i pored toga, gledanost finala je opala za čak 11% u odnosu na prethodnu godinu, kada je zabeležen pik od 732.573 pregleda. Ipak, ovo je ”još i super” ako pogledamo situaciju u Americi.

Naime, prosečna gledanost LCS Summer Splita je opala za šokantnih 30% za samo pet meseci, sa ukupno 76.889 istovremenih pregleda. Ovo je još tužnije ako uzmemo u obzir da je prosečna gledanost ovogodišnjeg Spring Splita bila šestocifrena. Isto važi i za pik gledanosti Summer Splita, koji se srozao za 25% u odnosu na prošlu godinu – sa 370.000 na 224.000.

Južna Koreja je u znatno boljoj situaciji. I pored pada u prosečnoj gledanosti od 5%, LCK je dostigao novi pik od 1,53 miliona pregleda. Ovo je veoma impresivno imajući u vidu da je Faker u proteklom periodu bio odsutan zbog povrede ruke.

Situacija u Evropi i Severnoj Americi deluje prilično loše, tako da će biti interesantno videti koliko fanova će ispratiti ovogodišnji Worlds, koji počinje za tačno mesec dana.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA