≫ 

Kako da igrate android igrice na vašem kompjuteru?

Neke igre na mobilnim telefonima nisu baš praktične za igranje tako da smo odlučili da vas lišimo frustracije.

  • 0
Telefon, Android, smajli Foto: Unsplash

Svake godine gejming na mobilnim uređajima sve više i više raste. Neke igre su pravljene isključivo za telefone i ne mogu se zamisliti na bilo kojoj drugoj platformi. Međutim kako vreme prolazi, i kako igre dobijaju sve veći budžet, neki naslovi su migrirali sa konzola i kompjutera na telefone. Mnogi ovakvi naslovi nisu izgubili ni draž ni sadržaj prilikom transfera ali što se tiče kontrola, definitivno možemo da kažemo da su postale mnogo koplikovanije za igranje. Kontrole su možda jedan od glavnih problema ali to ne čini ovu listu finalnom. Konfiguracije mobilnih telefona, mali ekrani i drugi primeri takođe mogu da otežaju gejming.

Ako ste vi jedan od onih korisnika koji ne može da nabroji koliko se puta u PUBG Mobajl iznervirao zato što ne može da pogodi protivnika u glavu, ili prilikom igranja kartaške igre Hartston ste izabrali pogrešnu kartu, onda je ovo tekst za vas.

Predstavljamo vam dva besplatna emulatora android uređaja sa kojima ćete moći da koristite skoro sve aplikacije koje koriste telefoni. U prevodu, čitav android operativni sistem će postati samo jedan program na vašem desktopu. Ovo su provereni programi tako da ne morate da se plašite virusa, malvera, majnera kriptovaluta a i rade bez problema na Mek-u i Vindous sistemima. Ono što je još važno je da ne morate da imate zver od kompjutera, jer ako ste kupili kompjuter u zadnjih deset godina velika je verovatnoća da ćete moći da koristite program. Ispod ćemo prikazati minimalne i  preporučljive zahteve za korišćenje ove aplikacije.

Minumum

  • Operativni sistem: Vindous 7 i noviji
  • Procesor: Intel ili AMD
  • Memorija: 2GB
  • Prostor: 5GB
  • Morate biti administrator na vašem kompjuteru
  • Ažurirani drajveri za grafičku kartu

Preporučeni

  • Operativni sistem: Vindous 10 
  • Procesor: Intel ili AMD sa više jezgara
  • Grafička: Intel/Nvidia/ATI integrisana ili ne integrisana
  • Memorija: 8GB
  • Prostor: SSD
  • Internet kako bi imali pristup igrama i vašim računima
  • Ažurirani drajveri za grafičku kartu

Naša prva opcija što se tiče ovih programa bio bi BlueStacks. Kreatori ovog programa se hvale da ni na jednoj drugoj opciji nećete naći bolja indivudialna podešavanja a i da su se aplikacije prilikom testiranja na ovom programu idealno ponašale. Kako onda da krenete da koristite ovaj softver? Prvo šta treba da uradite je da posetite ovaj sajt i skinete najnoviju verziju programa. Pokrenite instalaciju kada se završi skidanje. Sačekajte da se ovaj proces završi, posle čega će se Blusteks sam pokrenuti. Čestitamo! Sada imate android na vašem kompjuteru. Program je automatski podešen da se instalira na vašem c drajvu ali pre intalacije možete to promeniti. Obavezno to učinite, ako planirate, pre nego što intalirate program jer će svi podatci biti smešteni gde izaberete. Naknadno nećete moći to da promenite. Jedino šta je preostalo je da povežete svoj gugl račun u podešavanjima (a i ne morate) i uputite se ka android Plej prodavnici. Ukoliko odabarete da ne uvežete vaš gugl profil najgore što može da vam se desi je da vam se progres u igri ne sačuva.

NoxPlayer je sledeća opcija na koju bi skrenuli pažnju. Nekih ozbiljnijih razlika između ova dva programa nema. Jedina primetna razlika je da Noks koristi malo stariju verziju android operativnog sistema tako da se može desiti da ne možete da igrate igre koje zahtevaju nove verzije android sistema. Noks možete preuzeti na ovom sajtu, a kao i sa Blusteksom nemate razloga za brigu što se tiče sigurnosti vaših uređaja. Nakon toga pokrenite instalaciju, a kao i u prošlom primeru vam predlažemo da izaberete lokaciju na hardisku koja vama najviše odgovara. Ako primetite neke reklame tokom insalacije slobodno kliknite ''Reject'' da bi ograničili broj reklama prilikom korišćenja. Pokrenite Noks sa desktopa i ušli ste u još jedan virtuelni android sistem. Jedino šta je preostalo je da podesite kontrole u opcijama, povežete vaš gugl račun i spremni ste za dominiranje protivnika.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA