Activision-Blizzard i dalje želi da preseli svoje franšize na mobilne telefone

Kreatori Call of Duty-a su veoma zadovoljni rezultatima koje igra postiže na mobilnim telefona pa su počeli da razmišljaju o promeni strategije.

  • 1
Foto: Blizzard.com

Za one koje prate gejming vesti, ovo možda nije nikakva novost. Blizzard je još 2018. napravio rizičan potez najavivši dugo očekivani Diablo za mobilne telefone. Blago rečeno, publika na Blizkonu nije baš bila impresionirana, a ni milionski auditorijum ispred monitora tako da je brutalno mimovanje Blizarda moglo da počne. Korporacija koja u svom posedu ima Warcraft, Starcraft, Call of Duty i Hearthstone franšize odlučila je da donese sve ove naslove na mobilne telefone a glavni razlog je ogroman uspeh Call of Duty mobilne verzije koju je skinulo preko 300 miliona gejmera. Ovo je navelo čelnike da ignorišu obožavatelje sa PC platforme i investiraju više u mobilne naslove.

Predstavnici Blizarda su izjavili da kompanija trenutno radi na nekoliko naslova za mobilne telefone i da planira da u bliskoj budućnosti dovede mobilni gejming rame uz rame sa konzolama i ostalim platformama. Glavni projekat bi trebao da bude Call of Duty: Warzone, popularni besplatni betl rojal koji je prikupio interesovanja gejmera na svim platformama. Nadamo se da će kvalitet ovih igara i mehanike unutar njih ostati na solidnom nivou, jer znamo da Blizard zadnjih godina više razmišlja o lakom profitu nego o kreiranju novih revolucionarnih igara. Ali nije Blizard jedini koji je došao na tu ideju.

PUBG Mobile je igra koja je prokrčila put naslovima sa drugih platformi i ozbiljno profitirala od kako je izbacila mobilnu verziju. Electronic Arts i Riot Games takođe žele da izbace mobilne verzije njihovih popularnih naslova Apex Legends i League of Legends. Riot je već u procesu lansiranja mobline verzije LoL-a pod nazivom Wild Rift.

Da li će mobilni telefoni progutati sve funkcije i karakteristike drugih aparata u dalekoj budućnosti? Šta će vam najviše nedostajati?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA