≫ 

Brawl Stars dostigao zaradu od milijardu dolara

Igrači iz Amerike su potrošili najviše novca na igru.

  • 0
brawl-stars2 Foto: Supercell

Od svog zvaničnog izlaska u decembru 2018. godine, čuvena besplatna mobilna igra Brawl Stars je uspela da zaradi milijardu dolara. Statističke procene je napravila kompanija Sensor Tower.

Brawl Stars je 4. igra razvojne finske kompanije Supercell koja je uspela da pređe crtu od milijardu dolara. Ostala 3 naslova su Clash of Clans, Clash Royale i Hay Day.

Brawl Stars je zabeležio ogroman uspeh u 2020. godini, sa zaradom od oko 525 miliona. Imajući u vidu trenutnu COVID-19 pandemiju, ova masivna cifra definitivno nije iznenađenje za tržište.

Najveći procenat zarade (14,2%) je došao iz Sjedinjenih Američkih Država. Američki igrači su na igru potrošili čak 143,5 miliona. Na drugom mestu se našla Južna Koreja, koja je doprinela 13,7% ukupne sume sa 138,5 miliona.

Oko 53,8% zarade je poteklo iz Google Play prodavnice, dok je Apple App prodavnica odgovorna za 46,2%.

Brawl Stars je do danas širom sveta preuzet preko 265 miliona puta. Igra je najpopularnija u Rusiji, gde je preuzeta oko 30 miliona puta. Na drugom mestu se našao Brazil sa 24,3 miliona, a Turska na trećem, sa 19 miliona preuzetih kopija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA