≫ 

Uskoro počinje League of Legends Wild Rift turnir sa nagradnim fondom od 200,000 dolara

Iako je prošlo tek 3 meseca otkada je izašla League of Legends: Wild Rift Open Beta, mobilna igra je već prikupila ogromnu publiku u celom svetu, a naročito u Filipinima, gde će se uskoro organizovati turnir vredan $200,000.

  • 0
Foto: Riot Games

Kako najavljuje Sports Interactive Network Philippines, turnir će biti podeljen u dve sezone, letnja i jesenja, nešto nalik profesionalnim League of Legends ligama. Takođe, sam organizator će biti jedna od najvećih esports organizacija sa Filipina, Mineski, koja ima ekskluzivnu dozvolu od Riota da organizuju esports turnire.

Nijedna ekipa neće dobiti direktnu pozivnicu, već će svi morati da se probiju kroz otvorene kvalifikacije, koje će biti otvorene za sve igrače. Letnji deo sezone će se održati od aprila do juna, dok će jesenji trajati od jula do septembra. Nagradni fond će biti podeljen na osnovu specijalnog bodovnog sistema, u kojem će igrači osvajati bodove za svaku pobedu u grupnoj fazi i u plejofu.

Iako je ovo prvi turnir ovakve veličine za Wild Rift, ovo nam pokazuje da će ovo biti budućnost mobilnog gejminga i da bi u skorijoj budućnosti mogli da očekujemo mnogo veće internacionalne turnire. Ubrzo nakon Filipina, možemo da očekujemo i da će zemlje poput Vijetnama, Malezije, Tajvana, Tajlanda, Indonezije i Singapura uskoro napraviti isti format turnira.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA