PUBG Mobile još jednom prebacuje mesečnu zaradu od 200 miliona dolara

PUBG Mobile nastavlja da beleži odličnu zaradu zahvaljujući igračima iz Azije.

  • 0
pubg-mobile-44 Foto: PUBG Mobile Tencent, PUBG Corp

Popularna igra na mobilnim telefonima je zaradila prošlog meseca 11% više nego u poređenju na isti mesec prošle godine. Iako je juna 2020. pandemija bila na vrhuncu i ljudi su se ograničeno kretali i funkcionisali u svakodnevnom životu, igra je i pored toga uspela da prošlog meseca ostvari impresivnu zaradu.

U Kini se lokalna verzija ove igre naziva Peacekeeper Elite, i igrači iz te zemlje su učestvovali sa 53% u prošlomesečnoj zaradi. Poređenja radi, SAD je učestvovao sa samo 11%. Ove statistike su samo vezane za Google Play i Apple App prodavnice.

Pored toga što je ovo napredak u poređenju na prošlu godinu, PUBG Mobile je ipak manje zaradio u junu u poređenju sa petim mesecom ove godine. Battle royale je tada prišao blizu 258 miliona dolara, ali tog meseca je izašao novi Royale Pass 19, pa nije toliko čudno što su brojevi skočili.

I pored ovih silnih miliona, PUBG Mobile nije igra koja je prošlog meseca zabeležila najveću zaradu. Tencent-ova mobilna MOBA, Honor of Kings, je skupio 277 miliona dolara, što je 21% više kada uporedimo isti period prošle godine. Za čak 95% ove zarade odgovorni su igrači iz Kine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA