Blizzard polako obustavlja rad na StarCraft-u

Da li se bliži kraj Starcrafta?

  • 0
Foto: Starcraft/ Blizzard

Prošlo je deset godina od izlaska StarCraft dvojke i još uvek nismo dobili pravu konkurenciju kada su u pitanju RTS igre. Iako je taj žanr dosta opao po popularnosti, Blizzard je uspeo da održi kakvu-takvu esports scenu, ali kako stvari stoje,  sve polako počinje da usporava.

Blizzard je javno izjavio da je  obustavljen rad na dodacima kao što su war chests i commanders. I dalje će da radi na novim popravkama i sezonama, ali neće više dodavati stvari koje igrači mogu da kupuju.

”Nastavićemo da pružamo podršku StarCraftu kao što smo radili i sa svim našim starijim igrama, te će fokus biti na tome da održimo ono što hoće takmičarska zajednica”, izjavio je Rob Bridenbeker.

Jedan Balance peč je već izašao ove godine i kako su naveli, neće se ništa menjati do kraja godine. Svakako, ovo ne bi trebao da bude kraj za jednu od najpoznatijih njihovih igara svih vremena, već im je potrebno da razmisle šta dalje žele da urade sa StarCraft univerzumom.

Da li je Blizzard doneo pravu odluku? Da li je vreme za novi StarCraft?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA