Univerzitet u Americi razmatra da uvrsti esport kao sportsku disciplinu

Da li postoje sličnosti između sporta i esporta?

  • 0
Gejming, esport, igranje igrica Foto: Shutterstock

Na sportskoj konferenciji fakulteta u Alberti, nadležni su se izjasnili da razmatraju da od naredne godine dodaju esport kao sportsku disciplinu.

ACAC (Alberta Colleges Athletic Conference)Da  čini 17 fakulteta širom cele Alberte i oni su zajedno sa Grande Prairie Regional fakultetom sklopili patnerstvo sa Esports Asocijacijom iz Alberte kako bi pomogli razvoju esporta u Americi.

”Ovo je nešto o čemu pričamo već godinama. Esport je veoma popularan na našim fakultetima i ako smo nešto pozitivno naučili iz cele situacije sa COVID-om, to je da je mladima gejming veliko interesovanje i da bi sada  bila prava prilika da esport uvrstimo među ostale sportove”, izjavio je Mark Kosak, direktor ACAC-a.

Kako bi proslavili novo partnerstvo, 23. novembra će organizovati veliki turnir na koji su pozvani svi studenti u Alberti koji žele da se takmiče. Glavni fokus će biti na Super Smash Bros turniru, na kojem može da se takmiči svako ko ima Nintendo Switch.

Pomenuli su kako još uvek ima mnogo posla da se odradi ukoliko žele da esport bude prihvaćen kao i tradicionalni sportovi, ali da je to proces koji će vrlo verovatno trajati mesecima, ako ne i godinama. Formiraće poseban odbor koji će imati zadatak da napravi reportažu do početka proleća o samom interesovanju među studentima, pa ako sve prođe kako treba, moguće je da bi naredne godine u Alberti studenti mogli da uzmu časove esporta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA