Rangiramo najbolje žene esports-a

Globalni uspeh esportsa uticao je na ljude iz različitih sfera života, a mi izdvajamo nekoliko takmičarki koje su se svojim rezultatima izdvojile od ostatka scene.

  • 0

Foto: Capcom/Street Fighter V

Gejming je disciplina koja ne mari koliko ste visoki, jaki, izdržljivi i koje su vam fizičke predispozicije. Ako je nešto vrlo važno u esportsu, to je onda hladna glava i brzo donošenje pravih odluka. Iz tog razloga, esports je idelan za kompetitivan obračun polova, jer jedinu prednosti koju možete da posedujete su umeće i kreativne ideje. Takmičarke koje ćemo pomenuti u ovom tekstu su ostavile trag u žanrovima igara u kojima se takmiče, i otvorile vrata novim talentima. Vreme će pokazati da li ove uspešne dame mogu da privuku još interesantnih takmičarki koje će momcima otežati put do vrha. Ovo su apsolutno najbolje ženske esports zvezde na svetu.

  • Ricki Ortiz - Street Fighter V

     

  •  

 

Riki Ortiz je već neka vrsta legende u zajednicama koje se takmiče u tučama. Bio sam mlad i naivan gejmer kad sam sasvim slučajno nabasao na američki turnir u Street Fighter-u i primetio da jedna devojka samo slaže protivnike jednog za drugim. Bio sam veoma iznenađen, jer je ovo bio prvi put da vidim devojku da igra neku tuču, i to na ovom nivou, ali sam se tek iznenadio kada sam saznao da Riki igra različite igre u tom žanru i da je podjednako opasan protivnik u svakoj od njih. Riki je u svojoj bogatoj karijeri osvojila desetine turnira ali svoje takmičarske korene vuče iz Marvel vs Capcom franšize. Ipak, najviše uspeha Riki je zabeležila upravo na Street Fighter turnirima, a na Capcom Kupu 2016 (Street Fighter svetsko prvenstvo) bila je vicešampion. Samo u toj igri osvojila je preko $64,000, a Riki predstavlja američki tim Evil Geniuses, gde joj je sparing kolega jedan od najboljih tabača Severne Amerike, Džastin Vong.

  • Hafu - Teamfight Tactics 

     

  •  

 

Rumej ''Hafu'' Vang je poznatija kao strimerka i jutuberka ali poseduje i solidno iskustvo u esportsu. Hafu se takmičila uglavnom u poteznim igrama kao što su Hearthstone, Teamfight Tactics ali i u World of Warcraft-u. Većina sadržaja, koji možemo da vidimo na njenom kanalu, se fokusira na njene solo avanture u različitim žanrovima koji su joj interesantni, a najviše uspeha je postigla u Hearthstone-u i Teamfight Tactics. Strimerka koja sve više učestvuje u esports događajima je do sada skupila $31,000 samo na Teamfight Tactics turnirima. Solidni rezultati za naslov koji je relativno nov na esports sceni, a Hafu trenutno igra za G2 Esports.

  • Mystik - Halo: Reach

     

  •  

 

Hejlo je u jednom momentu imao master šeficu na vrhu kompetitivne esports scene. Ketrin ''Mystik'' Gan je profesionalni igrač iz Halo: Reach-a. Mystik je stigla do vrha liste najboljih žena esportsa nakon što je osvojila WCG Ultimate Gamer Sezonu 2 turnir, 2010. godine. Ketrin je sa sobom odnela $100,000 a ovo je do dan danas njen najveći uspeh. Iako su pucačine njen omiljen žanr, Mystik je osvojila preko $22,000 na Dead or Alive 4 turnirima. Ovih dana ona uglavnom samo strimuje na Twitch-u i povremeno se bavi kosplejom.

  • Liooon - Hearthstone

     

  •  

 

Sledeća takmičarka je uspela da uđe u istoriju kao prva devojka koja je osvojila BlizzCon Globalni Šampionat. Li ''Liooon'' Šaoma je prošle godine uzela Grandmaster 2019 finale i osvojila $200,000 počistivši protivnika sa američke Hearthstone scene 3-0. Liooon je relativno skoro počela da se takmiči tako da je ovaj nagli skok u sam vrh kompetitivne Hearthstone scene ogroman uspeh za bilo kog igrača. Kartaška zvezda iz Kine igra za ekipu VK (Victory Key)

  • Scarlett - StarCraft II

     

  •  

 

Verovatno najbolja takmičarka na ovoj listi, i generalno, nam dolazi iz jedne od najstarijih gejming zajednica Starcraft-a. Saša ''Scarlett'' Hostin je prva žena koja je osvojila jedan veliki Starcraft 2 turnir. Kanađanka je 2018 uzela kratak odmor i vratila se jača nego ikad, taman na vreme da osvoji IEM Sezona 12 turnir u Koreji. Scarlett je na putu do finala uspela da savlada neke od najboljih evropskih i azijskih igrača i tako postala jedan od najopasnijih zergova na sceni. Ona je do sada skupila preko $380,000 takmičeći se u isključivo u Starcraft 2, a trenutno nema nikakvu organizaciju iza sebe jer je napustila tim Brave Star Gaming.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA