≫ 

”Sve se uvek vrti oko novca” – Agent Zlatana želi da tuži EA Sports

Mino Raiola je ima šta da kaže!

  • 0
Mino Rajola Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Ovih dana se podiglo dosta prašine oko tviter objave Zlatana Ibrahimovića, koji se zapitao kako to EA Sports i FIFA zarađuju na njegovom liku i imenu već godinama, a da ga nikada nisu pitali za dozvolu.

Ubrzo nakon toga, poznatog Šveđanina je podržao i fudbaler Totenhema, Geret Bejl. Njih dvojica nisu zadovoljni time što FIFA nikada nije kupila prava da koristi njihove likove i zbog toga žele da započnu istragu. Naš pun izveštaj, kao i moje mišljenje o ovoj temi možete pronaći na sledećem linku.

EA Sports se ubrzo nakon toga oglasio da se to njih ne tiče i da to nije njihov problem, već da je to nešto što treba da se reši između samih igrača i FIFPro-a (Međunarodna federacija profesionalnih fudbalskih saveza), organizacije koja je svetski predstavnik za preko 65.000 profesionalnih fudbalera.

Iako oni svaljuju krivicu na tu organizaciju, ni Zlatan ni Geret nisu upućeni o kome se tačno radi, kao ni da ih je FIFPro ikada ranije kontaktirao u vezi ovoga. Iako su obojica prave kao da nikada ranije nisu imali vezu sa popularnom video igrom, oba igrača su ranije sarađivali. Geret Bejl je bio zaštitno lice FIFA14 naslova, dok je Zlatan ranije sa zadovoljstvom reklamirao igru.

Takođe, veoma je zanimljivo da se ova priča započinje tek sada, iako FIFA postoji još od 1993. godine. Ipak, kao što je i sam agent švedskog fudbalera izjavio tokom intervjua sa novinarima Talk Sporta: ”Sve se uvek vrti oko novca”.

Kada su ti isti novinari upitali Mino Raiolu zašto se tek sada žale, on je izjavio sledeće: ”Stvar je u tome da prava ne pripadaju ni FIFPro-u, ni FIFI i ne mogu tek tako da se prodaju EA Sportsu”. Ubrzo nakon toga su ga upitali da li ovo ima veze sa time što je Dejvid Bekam prodao svoja prava za 40 miliona, na šta je Mino izjavio sledeće: ”Uopšte me ne zanima šta vi mislite o ovome, kao ni o meni. Ja radim ovo zato što su ugrožena prava mojih igrača”.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA