Riot Games i Bungie tužile kompaniju koja pravi hakove

Riot i Bungie su se udružili u želji da okončaju poslovanje softverske kompanije koja pravi hakove za Valorant i Destiny 2.

  • 0
anonymous, anonimusi hakeri, Foto: Pixabay

Veb sajtovi pod nazivom Cameron i GatorCheats optuženi su da generišu zlonamerna varanja i hakove. Advokati Riot-a i Bungie-a udružili su snage kako bi uklonili vebsajtove koji prodaju hakove za Valorant i Destiny 2 i druge igre. Predstavnici su odneli slučaj u centralni sud u Kaliforniji i zahtevaju stroge akcije protiv zlonamernog poslovanja GatorCheats-a.

Igrači mogu da kupe softver za $90 na vebsajtu preko email-a i Discord-a. Postoji i mogućnost da se za $500 dobije doživotni pristup hakovima koje programeri teško pronalaze. Iako obe igre imaju solidan anti-cheat softver,  pomenute hakove teško mogu da detektuju. Oba studija tvrde da softver za varanje šteti njihovom brendu i prihodima, i veruju da gubitci iznose od nekoliko desetina, do nekoliko stotina hiljada dolara.

GatorCheats navodno je prihvatio da ukloni softver sa svog sajta, međutim advokati kažu da kreatori i dalje posluju na drugim platformama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA