• 0

Riot Games i Bungie tužile kompaniju koja pravi hakove

, Telegraf

Riot i Bungie su se udružili u želji da okončaju poslovanje softverske kompanije koja pravi hakove za Valorant i Destiny 2.

  • 0

Veb sajtovi pod nazivom Cameron i GatorCheats optuženi su da generišu zlonamerna varanja i hakove. Advokati Riot-a i Bungie-a udružili su snage kako bi uklonili vebsajtove koji prodaju hakove za Valorant i Destiny 2 i druge igre. Predstavnici su odneli slučaj u centralni sud u Kaliforniji i zahtevaju stroge akcije protiv zlonamernog poslovanja GatorCheats-a.

Igrači mogu da kupe softver za $90 na vebsajtu preko email-a i Discord-a. Postoji i mogućnost da se za $500 dobije doživotni pristup hakovima koje programeri teško pronalaze. Iako obe igre imaju solidan anti-cheat softver,  pomenute hakove teško mogu da detektuju. Oba studija tvrde da softver za varanje šteti njihovom brendu i prihodima, i veruju da gubitci iznose od nekoliko desetina, do nekoliko stotina hiljada dolara.

GatorCheats navodno je prihvatio da ukloni softver sa svog sajta, međutim advokati kažu da kreatori i dalje posluju na drugim platformama.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima