Direktor Riot Games-a optužen za seksualno uznemiravanje

Bivša asistentkinja tuži CEO-a Nikolo Lorana zbog nepristojnih ponuda i komentara.

  • 0
Foto: Riot Games

Bivša radnica Riot Games-a Šeron Odonel pokrenula je tužbu za seksualno uznemiravanje protiv kompanije i njenog izvršnog direktora Nikolo Lorana jer se po njenim rečima više puta agresivno nabacivao iako je u braku. Odonel je radila kao njegov izvrišni asistent a otpuštena je jula 2020. godine kako navodi tužba podneta prošlog meseca Visokom sudu države Kalifornije.

U tužbi stoji da kada je Odonel odbila ponude Lorana, kažnjavana je na poslu i na kraju otpuštena. Ona tvrdi da nije bila isplaćena za sve sate koje je radila, uključujući i prekovremeni rad, i nije dobila pauze za obrok. Riot Games je objavio da istražuje tvrdnje ali i da Loran nastavlja da radi bez prekida.

Riot je još 2018. godine imao probleme sa određenim članovima koji se ovako ponašaju, a maja 2019. više od sto zaposlenih je protestvovalo agresivnu arbitražu kako bi se rešile tužbe za seksualno uznemiravanje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA