OverActive Media projektuje novu esports arenu u Torontu vrednu $500 miliona

Kompanija koja je vlasnik ekipa Toronto Ultra iz Call of Duty Lige i Toronto Defiant iz Overwatch Lige, planira da se izgradnja završi do 2025.

  • 1
Foto: Overactive Media Group

Arena bi trebalo da sadrži 7000 mesta, hotelski kompleks i da posluži kao domaći teren za njihove timove koji se takmiče u Call of Duty i Overwatch franšizama. Ovaj projekat je prvi objekat posvećen zabavi u Torontu još od 2007. kada je izgrađen BMO Field i arena bi trebala da bude daleko skuplja od one koju Philadelphia Fusion pravi za smeštaj svog tima.

U zvaničnoj objavi medijima predsednik i izvršni direktor kompanije Kris Overholt je objasnio da žele da naprave vodeću kompaniju za sportske medije i zabavu, i da će ova najbolja u klasi arena postati dom novoj generaciji fanova. U video najavi, navedeno je i da će objekat ugostiti preko 200 događaja svake godine, a lokacija bi trebala da privuče takmičenja iz esportsa ali i iz drugih industrija. OverActive Media veruje da će arena poslužiti za velike konvencije, korporativne događaje, lansiranje novih proizvoda, dodele nagrada i druge svečanosti pored esports takmičenja.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA