Riot Games sprovodi dodatna istraživanja o nameštanju mečeva

Kompanija je odličila da ispita Valorant i CSGO igrače u isto vreme dok se vodi ESIC istraga u kojoj učestvuje i FBI.

  • 0
riot-games-112 Foto: Riot Games

Riot Games sprovodi sopstvenu istragu o nameštanju mečeva u Severnoj Americi. Odluka je nastala zbog sumnji da su određeni igrači varali u severnoameričkoj Mountain Dew ligi, koju organizuje ESEA. Mnogi od sumnjivih igrača su prešli na Riot-ovu taktičku pucačinu, Valorant, a neki zbog ovih sumnji ne uspevaju da nađu timove.

Dignitas se na primer nije obavezao da će potpisati Shank-a, iako dobro igra za njih. Ovo je isključivo jer je on jedan od igrača nad kojim se vrši istraga. Poised je još jedan poznati igrač čije ime je povezano sa nameštanjima mečeva, a Dignitas ga je u međuvremenu pustio iz tima.

Dodatne istrage i razjašnjenja su uvek dobro došla ali da li će rezultati koristiti kopanii još uvek nije poznato, a i nema naznaka da će nalazi biti objavljeni u javnosti. ESIC se koncentriše na istraživanje Valve-ovog CS:GO-a, ali činjenica da mnogi igrači sa te scene su skoro prešli na Valorant je verovatno aktivirala alarme u Riot-u.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA