Globalana Esports Federacija održava tri velika turnira u Singapuru, Istanbulu i Rijadu

Globalna Esports Federacija (GEF) je danas i zvanično potvrdila da će u naredne tri godine organizovati tri velika turnira: Singapur 2021, Istanbul 2022 i Rijad 2023.

  • 0
Gejming, esport, igranje igrica

Foto: Shutterstock

Globalne Esports igre, koje se održavaju svake godine u decembru, će okupiti ceo svet virtuelnog sporta, muzike i zabave. Na GEG-u, kako se naziva ovaj turnir, će učestvovati timovi iz celog sveta u raznim igrama.

”Globalne Esports igre izazvale su ogromno interesovanje. Prošli smo rigorozan proces selekcije”,rekao je Kris Čan, predsednik GEF-a.” Sada rad i kreativnost zaista počinju dok postavljamo scenu za svetske sportiste i igrače”.

”Prve globalne Esports igre koje će se održati u decembru ove godine pružiće priliku da se esports predstavi svetu”, rekao je Ng Čong Geng, predsednik Singapurske asocijacije za sport (SGEA).” Zahvalni smo što imamo priliku da budemo domaćini ovog istinski istorijskog događaj”.

Kopredsednici Koordinacione komisije za globalne igre u esportu, Angela Rugiero i Luzeng Song, primetili su da je imenovanje pravih gradova domaćina ključ uspeha. ”Pružićemo našu podršku i smernice kako bi gradovi domaćini mogli da iskoriste svoj puni potencijal, a tako se mogu otključati i neverovatne neispričane priče o moći esporta  i sporta kao budućnosti zabave”.

Na samom turniru će se kao i na svim najvećih sportskim događajima igrati nekoliko disciplina (video igara), ali nam još uvek nije poznato koje će se tačno igre igrati.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA