Najgledaniji esportovi u aprilu: Ponovo oboren rekord gledanosti

Gejmeri provode na milione sati gledajući svoje omiljene esportove

  • 0
Twitch-logo1 Foto: Twitch

Twitch, najpopularnija platforma za striming video igara, je u aprilu ponovo oborio svoj rekord gledanosti. Prema najnovijem izveštaju stranica za statističke analize Rainmaker.gg i StreamElements, Twitch je u aprilu po treći put ove godine postavio novi rekord sa neverovatnih 2.1 milijardi sati pregleda.

Iako se u suštini fokusira na gejming i esports turnire, na prvom mestu po gledanosti se našao kanal Just Chatting, gde strimeri ne igraju igre, već samo pričaju sa svojim gledaocima. Just Chatting je u aprilu prikupio 283 miliona sati pregleda. Jedina igra koja je uspela da se približi ovoj kategoriji je Grand Theft Auto V, koji nastavlja da privlači novu publiku iako je izašao 2013. godine.

U aprilu je zabeležio skok gledanosti za oko 30%, sa 236 miliona sati pregleda. Bronzu je osvojio League of Legends, sa 151 milion sati pregleda.

twitch-april2021 Foto: StreamElements

Na šemi možemo da vidimo da su Just Chatting, GTA V, League of Legends, Call of Duty: Warzone i Dota 2 zabeležili porast gledanosti, dok je gledanost Fortnite, Valorant, Minecraft, CS:GO i Apex Legends kategorija opala. Još jedna kategorija koje je zabeležila solidan porast gledanosti je Sports, koja je u aprilu po prvi put dostigla 10 miliona sati pregleda.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA