≫ 

NBA šampione zarazio Starcraft

Krajem 90-ih godina gejming je bio tabu u većini zemalja, a esports nije postojao van granica Južne Koreje. Ali nekada davno u vazdušnom prostoru Amerike...

  • 0
starcraft-rem-1 Foto: Blizzard Entertainment

Osvajači NBA šampionata 1999. godine su opuštanje pronašli u popularnoj, ali zahtevnoj strategiji Starcraft-u. Na socijalnim mrežama ovih dana kruže slike i snimci igrača San Antonio Sparsa koji su nakon osvajanja NBA trofeja napravili pravi mali lan kafe u avionu. Tih godina Starcraft je bio glavna esports disciplina u Južnoj Koreji, ali nije mnogo ljudi bilo svesno kakvi spektakli se održavaju u Seulu.

NBA zvezde su se očigledno ''navukle'' na jednu od najboljih strategija ikad napravljenih, a takmičarski duh se sa terena proširio na Starcraft mape. Košarkaši su sa ponosom pričali o pobedama nad saigračima iz tima, a glavne mete su bile legende tima Dejvid Robinson i Tim Dankan. Izgleda da su giganti preneli košarkašku inteligenciju na totalno novu platformu, i to daleko pre bilo kakvog nagoveštaja da će gejming u budućnosti postati deo mejnstrima.

Posebno obratite pažnju gde se NBA trofej nalazi na slici. Iako je ovo bila prva titula za franšizu, prioriteti se izgleda moraju poštovati. Malo mesta za laptop!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA