≫ 

Sve više starijih građana uživa u gejmingu

Nove studije su otkrile da je u zadnje tri godine broj gejmera između 55 i 64 godine porastao za 32 procenta.

  • 0
Penzioneri za kompjuterom, penzija Foto: Shutterstock

Gejming industrija se veoma brzo razvija i ruši stereotipe o svakodnevnom igraču. Iako je tipičan gejmer vrlo mlad, apetit za ovim vidom zabave raste i među starijim ljudima. Ovo je zapravo i demografija koja najbrže raste. Samo u Severnoj Americi, broj igrača na mobilnim telefonima koji imaju 45 i više godina je porastao za 17% u 2020. godini u odnosu na prethodnu.

Ova grupa je zabeležila najveći rast u poređenju sa drugim starosnim grupama. Broj igrača koji imaju između 25 i 44 se takođe povećao za 13%, a najmanji skok je zabeležen među igračima od 13. do 24. godine. Porastao je i broj najmlađih gejmera od 2. do 12. godine. U ovom periodu primećen je rast od 9%, a gejming na mobilnim telefonima je generalno postao popularniji za 12%.

Stariji igrači uglavnom igraju igre da bi se opustili i zabavili, a najviše ih možemo primetiti u žanru akcionih avantura, dok su pazl igre na drugom mestu. Oko 24% roditelja, baka i deka gledaju na igre kao razonodu za porodicu, a pandemija je verovatno doprinela ovakvim stavovima. Gejming je zaista postao daleko popularniji za vreme pandemije ali broj starijih gejmera raste još od 2016. godine, tako da ne možemo da kažemo da je globalna pošast glavni krivac za rast popularnosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA