Pet najuspešnijih devojaka esporta koje ne želite da sretnete u svojim igrama

Iako muškarci dominiraju u svetu esporta, ove devojke dokazuju da se i one veoma dobro snalaze na profesionalnoj sceni.

  • 0
Master gejminga 4.0, vizual VR

Foto: DSI

Esports takmičenja prati sve više gejmera i zainteresovanih ljudi, a takmičari dolaze iz najrazličitijih sredina i priča, tako da nekadašnja zabava izrasta u sve veći skup internacionalnih talenata. Organizacije su počele da podržavaju i osnivaju ženske divizije, ali i pre toga određene dame su izgradile ime u nekim od najbrutalnijih esports disciplina. U nastavku pročitajte ko su najuspešnije profesionalne gejmerke koje su prokrčile put mnogim modernim takmičarkama.

STARCRAFT 2 - Scarlett

Saša ''Scarlett'' Hostin trenutno je igračica sa najvećom zaradom od svih njenih koleginica. Ona je prva devojka u istoriji Starcraft-a koja je osvojila neki Mejdžor turnir i do sada je osvojila 395,528 dolara iz nagradnih fondova. Scarlett je i dalje aktivna na SC2 sceni iako Blizzard više ne podržava igru, ali scena je još uvek veoma živa i turniri se održavaju. Igra za Shopify Rebellion tim, a u nastavku vam predstavljamo prvi dokaz da je reč ne samo o talentovanoj igračici, već opasnom profesionalcu.

HEARTHSTONE - VKLioon 

Iza odličnog kanadskog zerga je Li ''VKLiooon'' Šaomang koja je zaradila 238,010 dolara. Ona je takođe prva devojka koja je osvojila neki od velikih Hearthstone turnira, a najbolje rezultate je ostvarila tokom 2019. godine. Li je prilikom osvajanja Hearthstone Grandmaster Global finala uputila podršku svim devojkama i objasnila budućim esports zvezdama da moraju da veruju u sebe i zaborave na pol ako žele da uspeju u esportsu.

CS:GO - Mystik 

Ket ''Mystik'' Gun se više ne takmiči na profesionalnom novou, ali je i dalje prisutna u gejming i esports industriji. Ona je influenser, strimer i kosplejer kao i treća devojka po zaradi ikad. Ket je bila jedan od ženskih pionira u ranim godinama CS:GO-a i u tom periodu je osvojila 122,550 dolara. Iako joj je profesionalna karijera trajala samo nekoliko godina Mystik je otvorila vrata mnogim devojkama koje su sve prisutnije na CS:GO sceni.

TEAMFIGHT TACTICS - Hafu

Jedna od najpoznatijih strimera na Twitch platformi, Rumej ''Hafu'' Vang, je postala poznata po svojim veštinama u Riotovoj igri Teamfight Tactics. Ona je do sada zaradili 84,466 dolara igrajući na raznim manjim turnirima, ali i dalje preferira strimovanje od velikih esports turnira.

STREET FIGHTER - Ricki Ortiz

Poslednja takičarka po zaradi je Riki Ortiz. Ona je uzela 81,366 dolara u teškoj Street Fighter konkurenciji. Riki skoro čitavu karijeru igra za američku esports organizaciju Evil Geniuses, a na Capcom Cup-u 2016. godine je stigla do samog finala i bila jedna od najboljih Street Fighter igrača te godine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA