Od NBA legende do velikog esports investitora - Šek u najbrže rastućoj industriji

Šekil O’Nil već nekoliko godina posluje u esports industriji i jedan je od glavnih investitora organizacije NRG, koja je pre par meseci prodala prava za korišćenje imena osiguravajućoj kući The General. Ali kako je član NBA kuće slavnih upao u ovu industriju?

  • 1
Shaquille O Neal Šekil O Nil Foto: Profimedia/KEVIN WINTER/Getty images

The General NRG je spremio aktivacije za svoje obožavaoce koji će moći da glasaju za jedan od četiri dizajna dresova koje će ekipa nositi u Rocket League Championship Series Season 11. Ovo je samo mali deo aktivnosti koje su proizišle iz partnerstva sa kompanijom The General, a glavni spoj između dve industrije bio je takozvani Dizel. Gejming mediji su uspeli da intervjuišu košarkaša povodom novih aktivnosti njegovog esports tima, a gigant je pričao i o esports industriji uopšte, i kako je počela njegova avantura.

Šek već šest godina ima saradnju sa kompanijom The General, a od 2017. godine je postao jedan od prvih investitora NRG esports organizacije, koja se takmiči u Rocket League igri. Za njega su osiguranje kola i popularna igra bili idealan spoj, a Šek pokušava da dovede sve brendove koji su povezani sa njim u esports. Otkrio je i da su razgovori sa lancem picerija Papa Johns u toku, ali da je važna i sinergija.

Iako je već postao iskusan esports biznismen, košarkaška legenda je slučajno ušla u industriju. Njegov sin ga je naterao da ide zajedno sa njim na esports događaj u Staples Center-u, a spektakl je ostavio trajan utisak na bivšu NBA zvezdu. Šek je nakon toga porazgovarao sa biznismenima koji prate razvoj esportsa, i na njihov predlog priključio se najbrže rastućoj industriji.

Šek je video dosta sličnosti između esportsa i NBA-a. Mladi igrači iz oba sveta žele da postanu zvezde i najboji u svojim disciplinama, a pošto su fakulteti počeli da dele sve više esports stipendija, to znači da ćemo se dugo družiti sa ovom industrijom. Košarkaš jeste 2017. godine počeo da se interesuje za esports, ali mi se sećamo da ovo nije prvi kontakt Šeka sa našom omiljenom razonodom. Možda bi Supermen i pre postao deo esportsa, ali Thorinove packe iz CS:GO Eleague verovatno su dugo bolele.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA