≫ 

Video igre u usponu: U Americi danas živi više gejmera nego ikada

Pandemija korona virusa je dosta uticala na gejming industriju

  • 1
Zlato, gejming ili nekretnine? Foto: Pixabay

Asocijacija industrije video igara u Sjedinjenim Američkim Državama (ESA) je potvrdila da u 2021. godini video igre igra više Amerikanaca nego ikada pre.

U njenom zvaničnom godišnjem izveštaju možemo da vidimo da je ESA zabeležila oko 227 miliona gejmera u svim starosnim grupama u Sjedinjenim Državama. U izveštaju ćete pronaći razne podatke poput starosne raspodele, pola igrača, vremena koliko provode za računarom, navika, i mnogo toga drugog.

Prosečni gejmer u Americi ima 31 godinu, a 90% od ukupnog broja igrača ima preko 18 godina, dok je 76% dece mlađe od 18 godina igraju igre. Interesantno je da čak 7% od ukupnog broja gejmera u Americi ima preko 65 godina. 55% igrača se identifikuju kao osobe muškog pola, dok se 45% identifikuju kao osobe ženskog pola.

Razlog za ovako veliki skok u populaciji gejmera je pandemija korona virusa. Ova situacija je u Americi još uvek prilično alarmantna i mnogi ljudi su primorani da ostanu u kućnoj izolaciji. Ipak, video igre su se pokazale kao odličan način da se prekrati vreme u karantinu. Studija je pokazala i da sve više roditelja igra igre sa svojom decom.

Preko 90% gejmera su izjavili da im video igre pružaju zadovoljstvo, zabavu, mentalnu stimulaciju i odmor od svakodnevnog stresa. Mnogi su otkrili da su im video igre pomogle da formiraju nove veze.

Video: Klinac od 8 godina postao najmlađi profi igrač Fortnajta na svetu: Ali mu ne daju da zarađuje novac!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZYX

    14. jul 2021 | 11:33

    Igrati igrice nista ne skodi nisu bitne godine ali samo ne treba preterivati generalno dovoljno je biti na racunaru ili TV-u (playstation) 2-4h dnevno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA