Netflix napravio prve korake ka industriji video igara

Netflix planira da se u narednih godinu dana uključi u svet gejminga, i proširi svoje osnovno poslovanje sa serijama i filmovima koje su od ove platforme stvorile najveću pretplatničku video uslugu.

  • 1
Netflix kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Ovaj potez će smestiti Netlix u najveći segment zabave u kome vlada oštra konkurencija za vašu pažnju. Kompanija je zaposlila bivšeg Oculus, Electronic Arts i Zynga direktora, Majka Verdua, na poziciji potpredsednika razvoja igara. Za sada nisu objavili nikakve dodatne detalje pored novog zapošljavanja.

Kompanija je nedavno nagovestila da želi da unapredi svoju potragu za mestom u gejmingu. Ovog aprila, operativni direktor kompanije je signalizirao da Netflix-ovo interesovanje za gejming raste. Prema njegovim rečima, oni pokušavaju da otkriju različite načine na koje mogu da povećaju broj korisnika, a igre bi možda mogle biti glavna komponenta toga.

Platforma za serije i filmove ima preko 207 miliona pretplatnika širom sveta, i još ranije su komentarisali da se njihova glavna konkurencija nalazi izvan sveta filmova i serija. Pominjali su gejming fenomen Fortnite i youtube platformu kao najoštriju konkurenciju u svetu zabave.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA