≫ 

Drama u čuvenoj gejming kompaniji: Šef vređao ženu radnicu jer je odbila da ga oralno zadovoljava

Seksualno uznemiravanje žena je ''kao dobar dan'' u ovoj kompaniji

  • 0
Seksualno uznemiravanje, muškarac, žena, ruka, rame Foto: Shutterstock

Bivši radnik legendarnog gejming pogona Activison Blizzard je nedavno okačio kontroverzan TikTok klip, gde je potvrdio sve aktuelne optužbe protiv kompanije, ali i otkrio neke nove uznemirujuće detalje.

Activision Blizzard, čuvena gejming kompanija koja je kreirala hit franšize poput World of Warcraft-a, Call of Duty-ja, Diabla i Starcraft-a, je nedavno postala meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Mnogi su stali na stranu žrtava, dok je vrh same kompanije potpuno odbacio optužbe, rekavši da su ”mnoge situacije izvučene iz konteksta” i u većini slučajeva ”potpuno netačne”. Jedan bivši zaposleni se javio na socijalnim mrežama, gde je potvrdio ''da su sve optužbe istinite'' i ''da je sve baš onako kako se priča''.

@purebullfitYes I am so angry my neck is red. This is a leadership and culture problem, this IS you. ##EveryVoiceMatters ##ActivisionBlizzard ##DoBetter ##SAAwareness♬ original sound - purebullfit

''Uslovi su bili ovakvi otkad sam krenuo da radim 2012. godine'', rekao je. ''Takođe sam bio žrtva seksualnog uznemiravanje, ali mogu da garantujem da žene svakodnevno imaju daleko gore iskustvo. Tehnički direktor je jednom prilikom izvređao jednu ženu jer je odbila da ga oralno zadovoljava, i to sve pred drugim radnicima'', priznao je.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA