Poznati predstavnici Srbije na IeSF Svetskom esports šampionatu

Nakon višemesečnih kvalifikacija i serije vrhunskih turnira, Srbija je konačno dobila predstavnike na IeSF Svetskom esports šampionatu!

  • 0
sese-pobednici-iesf Foto: SESE

Ovog vikenda smo imali priliku da gledamo četiri završna kvalifikaciona turnira u četiri različite video igre: PES21, CS:GO, Dota 2 i Tekken 7. Pobednici ovih turnira će u septembru predstavljati Srbiju na regionalnom takmičenju, a u slučaju da ostvare pozitivne rezultate, otputovaće krajem godine u Izrael, gde ćse održati finale Svetskog IeSF esports šampionata.

Prvi su na scenu stupili PES21 igrači, gde slobodno možemo reći da je Bojan ”BokiTodor” Todorović napravio ogromno iznenađenje savladavši neke od od najboljih igrača u Srbiji. Igrajući sa Bajernom iz Minhena pružio je neverovatne partije, a onda je u velikom finalu savladao Đorđa ”Djole95” Milićevića, koji je možda bio i glavni favorit uz Stefana ”kepu” Slavkovića. Opširnije o PES21 turniru možete pročitati na sledećem linku.

Zatim je usledio CS:GO, gde smo imali prilike da gledamo 4 najbolje domaće ekipe. Mnogi su već videli da će 4glory biti šampion ovog turnira, ali im je onda na put stao neverovatni Anlaki, koji je prve kvalifikacije igrao pod imenom Good Game. Iako je Anlaki poražen na prvoj mapi, uspeli su da naprave preokret u finalu i da slave sa 2-1. Za ovu ekipu sada nastupaju dva momka koja su ranije predstavljali baš 4glory, zbog čega sam siguran da je ova pobeda samo još slađa. Opširnije o CS:GO turniru možete pročitati na sledećem linku.

U nedelju su program otvorile tri vrhunske Dota 2 ekipe. Za razliku od ostalih turnira, ovde je format bio malo drugačiji, zbog čega je svako igrao sa svakim. Gledajući imena koja se takmiče na ovom turniru, mnogi su smatrali da će glavna borba biti između ekipa Tim Serbia i LevelUp, ali su ubrzo shvatili da su se grdno prevarili. Ekipa Prasad se očigledno dodatno spremala za ovo takmičenje, što se videlo i tokom mečeva. Bilo su sigurni u oba duela, zbog čega su sa skorom od 4-0 zasluženo osvojili titulu najbolje srpske Dota 2 ekipe. Opširnije o Dota 2 turniru možete pročitati na sledećem linku.

Za sam kraj je preostao Tekken7, a kada pričamo o Tekkenu, znate da se ovde uvek pominje samo jedno ime, a to je Vlada ”Cold Heart” Stanković. Nikada ni u jednoj igri nismo imali prilike da vidimo ovakvu dominaciju jednog igrača u Srbiji, zbog čega će Vlada ponovo imati prilike da bude reprezentativac Srbije. Do sada je nekoliko puta bio veoma blizu titule na Svetskom IeSF prvenstvu, ali se nadamo da će ove godine konačno uspeti da napravi korak dalje.Opširnije o Tekken 7 turniru možete pročitati na sledećem linku.

RUR bi želeo da se zahvali takmičarima i čestita svim momcima na ostvarenim rezultatima. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim kvalifikacijama, koje će se održati u septembru. Pratite RUR za dalje vesti o IeSF šampionatu.

Ako ste propustili kvalifikacije za IeSF šampionat, snimak pogledajte na KlanRUR youtube kanalu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA