Majstor u igricama postaje najbolji igrajući samo nogama

Gejmer Taker Grigs se rodio sa retkom artrogripozom, genetskom bolešću koja zahvata mišiće u rukama. Njegove ruke su potpuno zgrčene i praktično neupotrebljive, zbog čega je morao da nauči da obavlja svakodnevne poslove svojim nogama, od kuvanja i spremanja kuće, do igranja video igara na računaru.

  • 1
ow-taker-grigs3 Printskrin: twitch.tv/FragsByTheFoot

Taker je ušao u svet video igara vrlo mlad, ali se u poslednjih nekoliko godina posebno posvetio poznatoj takmičarskoj pucačini Overwatch, igrajući igru isključivo nogama.

Kao vrlo napeta taktička pucačina, Overwatch od igrača zahteva besprekoran tajming, brze reakcije, timski rad i preciznost. Taker je uspeo je da se popne na jedan od najviših rangova, dokazavši da je bolji od većine igrača koji se služe svojim šakama.

Postoji veliki broj specijalnih kontrolera koji su prilagođeni gejmerima sa invaliditetom, ali Grigs i dalje koristi miš i tastaturu. Zahvaljujući vežbi i fizikalnoj terapiji, naučio je da koristi svoje desno stopalo za nišanjenje i pucanje, dok levo stopalo koristi za kontrolu pokreta. ''Želim da igram na isti način kao i svi ostali'', rekao je.

Taker strimuje četiri do pet puta nedeljno, a možete ga pratiti na njegovom zvaničnom Twitch kanalu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    1. septembar 2021 | 16:28

    Bila je pre 10ak godina jedna nasa devojka bez ruku igrala League of Legends. Igra nogama jos kad dovati cigaru haos... fedporo pa pogledajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA