• 0

Rocket League šampionat na još dva kontinenta i sa rekordnim nagradnim fondom od 6 milona dolara

, Telegraf

Psyonix želi da sledeće sezone izdigne RLCS takmičenje na još viši nivo.

  • 0
rocket-league22

Foto: Psyonix/Rocket League

Profesionalna Rocket League scena će doživeti najveću ekspanziju do sad. Ne samo da će se od sledeće sezone drastično povećati nagradni fond na turnirima, već će igrači iz tri nove regije dobiti šansu da se takmiče u popularnom soccar-u. Ekipe iz azijsko-pacifičkih sever/jug regija, Bliskog Istoka i Severne Afrike, će po prvi put učestvovati u RLCS sezoni.

Podsaharska regija Afrike neće kompletno učestvovati u RLCS, ali timovi će moći da se izbore za mesto na Svetskom šampionatu preko dva wildcard mesta koja su rezervisana za najbolje iz tog regiona. RLCS 2021-22 sezona će početi 15. oktobra i trajati do 3. jula, a wildcard i glavni turnir će biti organizovani krajem tog meseca. Psyonix prati Kovid situaciju, pa će u zavisnosti od toga objaviti da li će se turniri igrati sa ili bez prisustva publike. Fall Major u Stokholmu se neće igrati pred publikom.

Svetski šampionat će početi sa wildcard turnirom za koji se kvalifikuje 16 timova, a osam timova iz ove faze će se kasnije priključiti ekipama koje su obezbedile direktan plasman na glavni turnir. Šampion će sa sobom odneti 600,000 dolara. Rocket League postaje pravi globalni esports, a prilično jednostavna pravila igre i mečevi koje je lako pratiti postaju interesantni sve većem broju ljudi iz gejming sveta i van njega.

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima