• 0

Osnovan novi esports gigant

, Telegraf

Team Nigma i Galaxy Racer će formirati novu esports organizaciju Nigma Galaxy, sa sedištem u Abu Dabiju.

  • 0

Printscreen - Nigma Galaxy

Nova organizacija Nigma Galaxy će iskoristiti prisutnost Galaxy Racer tima u različitim esports divizijama, kao i brend i stručnost ekipe Nigma. Predstavnici Nigme će upravljati organizacijom iz Abu Dabija, a Nigma Galaxy se neće fokusirati samo na Dotu 2, već i na nekoliko esports sastava koji se takmiče za Galaxy Racer u League of Legends, VALORANT, CS:GO, Free Fire i PUBG Mobile igrama. Nigmini osnivači Mohamed Morad, Kristof Tim i Kuro ”Kuroky” Takasomi će biti odgovorni za 60 profesionalaca koji dolaze iz 20 zemalja.

Nigma Galaxy će funkcionisati kao individualna organizacija sa posebnim budžetom, brendom i smerom, a zadržaće i sopstveni vizualni identitet. Esports na Bliskom Istoku nije i dalje veoma popularan, iako zemlje poput Egipta i Saudiske Arabije imaju gejming populacije brojnije od nekih evropskih zemalja. Nigma Galaxy će pokušati da izdigne esports na još viši nivo u ovoj regiji, što je bio jedan od primarnih planova organizacije kada su osnovani 2019. godine. Nova organizacija ima pored profesionalnih igrača i 80 kreatora sadržaja koji su sa Bliskog Istoka i Azije. Ukupno 330 miliona pratilaca, na različitim platformama, će sigurno brzo uticati na razvoj esportsa i popularnost tima u ovim regionima.

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima