≫ 

Organizacije Noble Esports obrisala tviter nalog nakon što su zaposleni potvrdili da nisu dobijali plate

Stvari su se sada malo smirile!

  • 0
Foto: Noble Esports

Američka organizacija Noble Esports koja finansira Apex Legends, Fortnite, Gears of Ward i nekoliko drugih esports ekipa je sinoć obrisala svoje naloge na socijalnim mrežama nakon što je nekoliko zaposlenih objavilo da nisu primali plate poslednjih par meseci.

Prvi se sinoć oglasio Den ”Dizbog” Gudman, koji je napisao da više neće biti deo organizacije i da je glavni krivac za to direktor Kajl Mekdugal.

”Uz dužno poštovanje, bili ste upozoreni, savetovani i jednostavno je bilo neprijatno raditi sa vama”, napisao je. Takođe je dodao da je Mekdugal iskoristio novac organizacija i da ga je uložio u NFT, zbog čega nisi isplaćene plate. Čak i poznati reper T-Pain, koji je sarađivao sa organizacijom nije bio isplaćen.

Ubrzo nakon toga sa zvaničnog naloga pojavio si sledeći tvit: ”Pozdrav svima fanovima Noble-a. Javlja vam se social media tim. Obustavljamo rad sve dok svima ne uplate novac koji je obećan u ugovoru koji smo potpisali”. Nekoliko sati kasnije, nalog je obrisan, ali sajt još uvek radi.

To nije bio kraj, jer su ubrzo još nekoliko zaposlenih oglasilo. Delovalo je kao da bi mogao da bude kraj za organizaciju, ali se onda nakon nekoliko sati povratio nalog, gde se obratio i sam Kajl Mekdugal. U objavljenom tekstu je objasnio kako je do kašnjenja došli zbog problema sa bankom i da će novac biti uplaćen svakome kome duguje. Komentari na ovoj objavi su onemogućeni.

Iako ne možemo sigurno da isključimo da ima istine u ovoj objavi, mnogi su i dalje dosta sumnjičavi da bi novac bio uplaćen da se zaposleni nisu požalili. Ipak, najvažnije je da će svi dugovi biti povraćeni, a nakon toga ćemo videti da li će Noble moći da se povrati nakon ovog skandala.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA