G2 Esports dobio milione u tužbi protiv NFT platforme

G2 Esports je tužio NFT platformu Bondly jer nisu ispunili svoje ugovorne obaveze i zaradio 5.2 miliona dolara.

  • 0
Foto: G2 Esports

G2 Esports je podneo tužbu višem sudu okruga Los Anđeles protiv NFT platforme u kojoj su tražili odštetu od preko 5.2 miliona dolara. Esports organizacija tvrdi da je Bondly pristao na dvogodišnje partnerstvo u kojem bi imali pristup G2 Esports intelektualnoj svojini u zamenu za niz NFT-jeva vezanih za G2 brend i milione dolara u godišnjim naknadama.

G2 navodi da ih je Bondly obavestio ubrzo nakon što su poslali prvu fakturu da ne mogu da održe svoj deo dogovora. Kompanija je htela da pauzira, a nakon toga i raskine ugovor sa G2, iako esports organizacija u oba slučaja nije htela da se ovo desi.

Bondly je već sarađivao sa poznatim ličnostima radi kreiranja NFT-jeva, a dovoljno je da znate da su sarađivali sa internet ličnošću Logan Paul-om da bi shvatili o kakvoj ”kompaniji” se radi. Braća Paul su noćna mora za sve roditelje i šampioni su u prodavanju niskokvalitetnih proizvoda mlađoj publici od 4-18 godina preko Youtube-a.

Kada je prvi put objavljeno da će G2 Esports i Bondly sarađivati, G2 CEO Karlos Rodrigez je u Twitter objavi branio kompaniju i rekao da NFT-jevi imaju lošu reputaciju zbog nekoliko pohlepnih lasica, ali da G2 sklapa ovu saradnju iz pravih razloga i da će NFT-jevi biti deo G2 u narednim decenijama. I kako je prošla ova ideja Karlose? Makar su uspeli da vrate neke pare iz ove situacije.

Naravno sve objave o ovoj saradnji su izbrisane sa socijalnih mreža i zvaničnih veb-sajtova u međuvremenu, a ovo je dobar pokazatelj koliko je G2 Esports skoncentrisan na statuse i trendove. Rukovodstvo ove organizacije su odlični prodavci i kapitalisti. Još samo da znaju da vode esports timove i ne gube silne dolare na transfere koji ne funkcionišu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA