Vreme čitanja: oko 1 min.

IeSF i GEF sklopili strateško partnerstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Esports raste iz godine u godinu.

  • 0
iesf-gef-2023-2 Foto: IeSF

Međunarodna Esports Federacija (IeSF) i Globalna Esports Federacija (GEF) zvanično su potpisale memorandum o razumevanju (MoU) sa zajedničkim ciljem globalnog razvoja esporta.

Kako saznajemo iz konferencije za štampu, fokus ovog memorandum je da ”podstakne napredak i pruži nove mogućnosti širom internacionalnog esports ekosistema”. GEF i IeSF će zajedno raditi na nizu globalnih inicijativa i projekata, uključujući svetsko prvenstvo u esportu koje se održava svake godine.

Memorandum su potpisali predsednik GEF-a Kris Čen i princ Fejsal bin Bandar bin Sultan Al Saud, predsednik IeSF-a tokom Global Esports Games šampionata u Rijadu. Zanimljivo je da je sklapanju ovog partnerstva prisustvovao i Ng Ser Miang, potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Iako nam detalji memoranduma, kao i njegov trenutni uticaj na globalni esports ekosistem nisu poznati, organizacije su istakle da će im ovo novo strateško partnerstvo omogućiti da ”kombinuju svoju stručnost i resurse u nizu ključnih oblasti”. GEF i IeSF su takođe izjavili da će nastaviti da podržavaju nacionalne esports federacije, uključujući i Srbiju.

IeSF i GEF će ubuduće raditi ka zajedničkom cilju, a za nekoliko godina će se potencijalno spojiti u jedan entitet, posebno jer je princ Fejsal ključna ličnost u obe organizacije – pored toga što je predsednik IeSF-a, princ je takođe potpredsednik GEF-a.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA